2013. március 10., vasárnap

Istenről, először

Nem szoktunk Istenről beszélgetni, vagy legalábbis nem széles nyilvánosság előtt. Intim téma, kicsit. Persze mainstream is, ha úgy tetszik, mert Istenről mindenki gondol valamit. Pro és kontra, százféleképpen. Szeretettel, vagy szégyenlősen, üvöltve vagy csendesen sírva. Vagy demonstratívan sehogy. Az is oké.

Én se szoktam sokszor, mert ez nekem is olyasmi, amit a legszűkebb körben szoktam, esetleg. Most sincs célom vele, csak találtam egy kisfilmet, amiről nekem elsőre Isten ugrott be, és gondoltam, megosztom.

Persze nekem elég sok mindenről jut eszembe, mert azon az állásponton vagyok, hogy létezik, mégpedig mindenütt és mindenben. Azt vallom, hogy egy általánosan mindent körülvevő rendező elv, egy az átlagos képességeinken és főleg a korlátainkon túlmutató, mindent mindennel összekötő rendszer, energia, hatalom (nem kívánt törlendő, kinek-kinek szája íze szerint), ami értelmet ad, ami választ ad, ami megmagyarázza. Amióta létezik ember, azóta vitázik és beszélget arról, hogy mit magyaráz meg, minek az értelmet, mire ad választ. Hogyan ad választ, milyen formában létezik, vagy nem létezik. Az emberiség legrégebbi, legkitartóbb, legérdekesebb témája, és mindenképpen a legszélesebb körben elfogadott témája. Gyakorlatilag nem él úgy homo sapiens ezen a bolygón (az én hitem szerint semmilyen más létforma sem), hogy Istennel, (legalább, mint egy témával) ne találkozna.

Én az egyszerűségben hiszek, nem ragozom tovább. Tessék ezt megnézni. A két állat arckifejezéseire, szemükre hívnám fel a figyelmet. Valószínűleg az egyik legmegrázóbb videó, amit valaha láttam. Ott van benne minden... :)


A leopárd és a majom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése