2016. január 20., szerda

Nyílt levél a taxis tüntetőknek egy úgynevezett utastól


Sziasztok srácok!

Gondolom nem gond, ha tegeződünk, az elmúlt 20-25 évben én is ezt hallgattam, ha beültem hozzátok, sőt sok esetben meg se kérdeztétek, hogy szabad-e. Azért írok nektek röviden, mert az utcán és a fejekben botrányosan nagy a káosz, láthatóan nem nagyon értitek, mi történik veletek - hadd segítsek egy picit!

Ugyebár mindössze 1 nap alatt kiderült néhány 'aránylag' fontos dolog a tüntetésetekről:

1. A kutyát nem érdekli a problémátok. Sőt.
2. A kutyát nem érdeklitek ti magatok. Sőt.
3. A kutya sem reméli, hogy eléritek, amit akartok. Sőt.

Nem akarok rosszindulatúnak tűnni, de ez sajnos nem véletlen. És nem is egy oka van. A régi időkben a tiétekhez hasonlóan pacsizós-kacsintós rendszerben működött minden. És igen, volt orvos, aki hazavitte a kincstári ágyneműt, és volt, aki nem. A gyár gépein sokan műszak után fusiban melóztak, és volt olyan, aki nem. Volt pincér, aki meg pisszentett, amikor a csapvizet kinyitotta, és volt, aki tényleg ásványvizet hozott. Azóta pedig - döbbenj meg! - sok-sok olyan szakma van az orvostól a vendéglősig, ügyvédtől a melósig, ahol emberek évtizedeket, vagy éppen tízmilliókat áldoztak arra, hogy a becsületeseket megkülönböztessék a csalóktól, kóklerektől. Hogy elhatárolódjanak a mocsoktól, a lopástól, a szarházi gondolkodástól. Szakmai és civil szervezetek alakultak és melóztak baromi keményen azon, hogy az igazi minőség újra számítson, és egy-egy szakmának újra legyen respektje. Ők nem a konkurenciát akarták erővel kiszorítani, hanem a szart. A becstelent. A hazudósat. Tudom, hogy sok szakma, és szakmákon belül rettenetesen sok szereplő még mindig hátravan a folyamatból. De most nem ez a kérdés. Hanem ez:

Ti hol voltatok eközben? Elmondom, srácok. Átalakulás, megújulás helyett ti 26 év alatt hozzászoktattatok minket ahhoz, hogy a taxis továbbra is néha bunkó. Néha érthetetlen módon cigizik. Meg elmondja útközben valami fura okból, hogyan burkolta le otthon a teraszt a spanokkal. Vagy hogyan csal adót. Honnan lopja a benzint. Melyik autószerelő havertól van okosba a melyik faszom alkatrész a 20 éves szarban, amiben éppen ülünk. Sajnos megszoktuk tőletek, hogy van olyan válasz mondjuk éjfélkor az esőben, hogy 'nem viszlek el', vagy 'arra most nem megyek'. Meg kellett szoknunk, hogy utcán nem szabad leinteni autót. Megszoktuk, hogy a barátnőinket éjszaka lehetőleg nem ültetjük be egyedül hozzátok. A külföldön élő rokont csakis akkor, ha jól beszél magyarul. Budapesten a 90-es és 2000-es évek tájékán még tök 'normális' dolognak számított, hogy taxisok az utcán verekednek. Pofozkodás ment a droszton. Maffiaháború a szállodákért, az éjszakában, a reptéren. Ti így modernizáltatok. Magántaxisok trükkjeitől a hatalmas taxitársaságok mindenféle ügyeiig.

Igen, volt és van becsületes taxis, mielőtt rám szóltok az általánosításért. Tudjuk, utaztunk velük is. De mekkora az arány? 5%? Őket igazán sajnáltam eddig, mert nekik eddig tényleg szar volt. Már nem sajnálom, mert amelyiknek esze van, már Uberezik. De vajon hol voltak a becsületes taxisok, amikor a becstelen kollégák lehúzták 25 évig a turistát? Fejpénzt kaptak az éttermektől, ha azt a helyet ajánlják? Ezek ellen miért nem tüntettetek? Amikor az Intercontinentalból a Marriottba vitte a kolléga a turistát 70.000-ért, akkor miért nem zártad le a rakpartot? Amikor máskor a szállodás barátom mesélte, hogy a portások és londinerek szaladtak ki megmenteni a szállóvendéget, mert már ott állt a hotel előtt 8 taxi és boxerrel kényszerítették a tiltakozó külföldi utast, hogy fizessen 40.000 Ft-ot? És ez nem 5 évente egyszer fordult elő. Hol voltak a becsületes taxisok, amikor a becstelen kollégák azzal rombolták a bizniszt, hogy több ezer eurót húztak le kisgyerekes menekültekről? Utolsó pénzüket csalták ki kiszolgáltatott nyomorultaknak? Akkor hol a faszomban voltatok, srácok? Akkor nem fájt a jogsértő magatartás? Egyáltalán miféle vicc ez, hogy a taxis követel jogkövető magatartást bárkitől is? De most komolyan? Ki tudja mondani valaki röhögés nélkül Magyarországon ezt a mondatot?

Veletek meg sajnos amúgy sem lehet. 2016-ban az a bajod, hogy kevés utas választ téged, mert erőszakosnak, csalónak, félelmetesnek tart (sokszor okkal ugye), arról nem beszélve, hogy legkésőbb az Uberrel tényleg kiderült, hogy arcátlan és nevetséges árakon dolgoztok. Te meg kimész az utcára, fenyegető, erőszakos vagy, és követeled, hogy a gusztustalanul magas áraidon legyek szíves kötelező jelleggel veled utazni? Ettől szerinted majd téged választalak?

Te nem azért tüntetsz, hogy visszaszerezd az utast. Baszol az utasra. Nem azért tüntetsz, mert másnak a feltételei mások. Te azért tüntetsz, hogy a TE módszereiddel statáriális alapon tiltsanak be mindenki mást, és a te szar, elavult, aljas, nevetséges áron szolgáltatott nevetséges szolgáltatásodat írják elő nekem kötelezőként.

Rábasztál, cimbora. És a világ legcsodálatosabb, legigazságosabb módján basztál rá. Ugyanis az egyenlőtlen versenyhelyzetet TE MAGAD zsaroltad/alkudtad ki 2013-ban. TE ragaszkodtál hatósági árakhoz, hogy kiszorítsd a kisebbeket. Akik már akkor 190-ért vittek engem. Hatóságilag bezárattad. Akkor nem annyira érdekeltek téged az "egyenlő versenyfeltételek" ugyebár. Amikor ott volt a lehetőség, hogy egy piacon 180-200ft/km árú szolgáltatást nekem előírhattok 280-ért, ott valahogy nem üvöltöztél "versenyfeltételek" témakörben. Nem nagyon mentél ki tüntetni, hogy "Ne húzzátok le az utasaimat!!!". Nem nagyon láttalak, cimbora. Amikor másokkal basztak ki hatóságilag, amikor a teljes utazóközönséged őrjöngött, akkor nem hiányoztak a lelkednek a korrekt feltételek.

Plusz hogy vegyelek komolyan, amikor azt olvasom a tüntetéssel kapcsolatban "érvként", hogy neked 2-3 naponta autót kell mosatni, és hasonló költségeid vannak? Te hallod magadat? A fogorvos is tüntessen, mert neki fertőtleníteni kell a fúrót? Az neked egy extra teher, hogy tiszta autóval utazhassak? Ez nem alap? Vendéglős is tüntessen, mert minden tányért mindenkinek külön el kell mosnia? Geciség, nem?

Hát ez a baj veled. Te fenyegetőzöl, mert fogalmad nincsen rólam. Te úgy szeretnéd visszaszerezni az utasaid bizalmát, hogy szétbaszod a hétfőjüket, aztán - bár bejelentve előre nincsen - a kedd-szerdát is. Jogkövetésért tüntetsz, de már a tüntetésed sem az... Úgy akarsz barátságos és kellemes szolgáltatónak látszani, hogy bekommenteled a neten a téged kritizálóknak, hogy "majd ha beülsz hozzám a beteg anyáddal, ott legyen nagy a pofád". Szimpatikus. Szívesen fizetnék ilyen szolgáltatásért, komolyan. Szívesen vennék igénybe szolgáltatást olyanoktól, akiknek a maguk közül kiválasztott képviselői (akik kopasz, tréningruhás, nagydarab, utcán üvöltöző arcok amúgy) eleve komoly félelmet keltő, fenyegető külsejű, fenyegető hangú, fenyegető dolgokat mondó emberek - az a típus, akivel soha, semmilyen körülmények között nem akar találkozni tisztességes, normális kultúrember. Eddig is csak azért, mert muszáj volt.


Nem emlékszem rá, hogy a hatósági árakról való alku közben eszedbe jutott volna, hogy az aránytalan, pofátlan árak igazából egy nagyon durva aljasság az utasaitok ellen. Nem emlékszem rá, hogy a taxisok legendás jogsértései miatt bármelyikőtök kiállt volna. Nem emlékszem rá, hogy tüntetnél azok ellen, akik 2 éve nem matricáznak sárgára, kurvára nincs engedélyük, de sárga rendszámmal és hatalmas mercikkel simán ott állnak a nagy irodaházak, hotelek, éjszakai szórakozóhelyek környékén. Nyilván nehéz fiúk. Az ő kocsijukat bezzeg nem köpködöd meg rugdosod, mint az egyetemista Uber sofőrt. Bátor vagy és kemény. Nem emlékszem rá, hogy a taxisok pontosan mikor hirdették meg azt a tüntetést, aminek az a célja, hogy 25 év után eltűnjenek a világ útikönyveiből és turisztikai weboldalairól azok a felhívások, amik a budapesti taxisok mocskos trükkjeire hívják fel a figyelmet, és nyilvánvalóan sok milliárdos kárt okoztak a teljes turisztikai szektornak.

Most olyan apróságokról tényleg ne beszéljünk, hogy egyedülálló módon adózol (amikor éppen), más szakmák a tiéd sokszorosát fizetik. Te meg azt kiabálod az utcán, hogy a matrica, meg az engedély, meg a többi szar 200-300e Ft-ba került? Szerinted melyik szakmában kerül ennyibe az "indulás"? Mások milliókat fizetnek ki hatósági engedélyekért, vagy még többet, hogy az alkalmazottaikat a törvények szerint továbbképezzék, vagy a megfelelő papírok meglegyenek, vagy megépítenek/beszereznek/fejlesztenek, hogy pályázati feltételeknek, vagy ántsz, vagy nav előírásoknak feleljenek meg. Nem átmatricázni kell egy kocsit, ember. Te meg erről ordibálsz?

Budapesti taxisok nagyobb öngólt szerintem még az életben nem lőttek, mint ti most. Ennél egységesebben átirányítani az embereket az Uberre az Uber biztosan nem tudta volna. Se senki. Ennyire egységesen maga ellen fordítani az egész várost nagyon keveseknek sikerül.

És hogy erre pont az év leghidegebb néhány napját sikerült kiválasztani, az komolyan, már csak a koktélcseresznye a habon. Hogy nevetni is lehessen. Bár ezt is taxis módon oldod meg, mert kiállsz a kocsival, aztán elmész kávézni. Öten őrzik a kocsikat, a taxis meg sehol nincsen. Kíváncsi lennék az arcodra, ha a nővérek is úgy tüntetnének, hogy a buszsávodba kitolja a kórházi ágyat, aztán otthagyja a picsába 3 napra. Az év vicce az a tüntetés, amelyik még a taxisnak sem annyira fontos, hogy legalább ott legyen ő maga is. Ő bazmeg a saját tüntetésén sincs ott. De azért követelés az van. Amolyan taxis követelés. Hogy kapcsolják le az Ubert. Holnap meg a göncölszekeret, nem? Oldják meg!

Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Amit pedig ti műveltetek az elmúlt évtizedekben, olyan a világon nincs. És ne is legyen soha többet.







209 megjegyzés:

  1. Pontosan. A kezemből írtad ki a szót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyszerű!!!!!

      Törlés
    2. A durva szavakat leszámitva mindennel egyetértek. A magam facebokján én is meirtam a véleményemet erről a szemét bandáról.
      Csalodnom kellene ha tényleg elérnének valamit ezek a terorristák akik a tisztességes emberek hétköznapi kenyérkereső munkáját akadályozzák. Akiket nem mer megbüntetni a rendőrség, de engem igen ha 2 percre tilosba állok!? Ezek hány percet álltak tilosba? Hány mentő kéett, mert ott állitotta le a sárgáját ahol a mentő ment volna?

      A rendszerváltást már meg akarták akadályozni ezek a szemetek, de nem sikerült nekik. De mégis félre kényszeritettek becsületes szándékokat.
      No nem mérgesitem magam velük. Nem érdemelnek ezek semmit, semmit, semmit!!!

      Törlés
    3. Ilyen frappans választ rég nem olvastam,Csak az a baj,hogy kevesen vannak akik ezt megirják,de nagyon tetszett és ha közölebb lennél megveregetném a vállad.Nekem gomdolom lehet tegezni,mert idős vagyok és én is csak a durva szavakat kifogásolom,mert málunk nem nagyon használják,de avval együtt remek irás.Köszönöm

      Törlés
  2. minden szavával egyetértek:))))végre valaki kimondta helyettem is.

    VálaszTörlés
  3. Egyébként a mai napig is egy taxis fejenként 20 ezer Ft-ot kap, ha a könnyed kalandra vágyó fapados bulituristákat odaviszi a bordélyházba. Ez ugyebár kanyaronként 60-80 ezer Ft. Egy általa szívesen ajánlott étterem 5 ezret fizet egy vendégért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. milyen jól értesült vagy csak kicsit kevered a dolgokat

      Törlés
    2. milyen jól értesült vagy csak kicsit kevered a dolgokat

      Törlés
    3. Kérdésem: Az überesnek nem fizetnek a bordélyban?

      Törlés
    4. Nem kérdeznél hülyeséget, ha tudnád hogyan működik az Über.

      Törlés
    5. Ülj le fiam 1-es! Egyértelműen lejön, hogy csak egy liberális szarházi vagy , aki meg akarja mondani a tutit, de fingja sincs az egészről!

      Törlés
    6. savanyú a szőlő taxis kollega??

      Törlés
  4. Hogy én hogy utálom a korrekt munkára képtelen embereket akik abból akarnak megélni, hogy újságírónak adják el magukat. Csak hazudni tudnak,kitalálnak cikkeket mert másra nem is képesek. Elég 8 általános és egy helyesírás javító program. A többi csak fantázia kérdése és már jön is az 1000 ft cikkenként. Semmivel nem vagy jobb, mint egy taxis hiéna!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hátő. Ez itt egy úgynevezett blog, a szerzője rendezvényeket szervez meg színpadokon énekel. Mindegy.

      Törlés
    2. Ja Én meg a tájékozatlan embereket Norbert! Gondolom ha a sötétség fájna, szirénáznál mint egy mentőautó a taxis sapnjaid között
      !

      Törlés
    3. Norbi, erdemes elolvasni ezt a konyvet, es 3-4 taxist megkerdezni hogy mennyire igaz: http://bookline.hu/product/home.action?_v=Kordos_Szabolcs_Taxisvilag_Hungary_Ha_a_hatso_ules_beszelni_tudna

      Törlés
    4. Htc, mi?.... Látom sok volt. Elment tőle az ész.

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. Talán ez a link müködik
      (Jozsef Kerekes 2016. január 21. 11:21 bejegyzéséhez...)

      Kordos Szabolcs:
      Taxisvilág, Hungary - Ha a hátsó ülés beszélni tudna…
      (XXI. Század Kiadó Kft., 2012)

      http://bookline.hu/product/home.action?_v=Kordos_Szabolcs_Taxisvilag_Hungary_Ha_a_hatso_ules_beszelni_tudna&id=116302&type=22

      Törlés
    7. Látom, Norbi, neked pedig kevésnek bizonyult a helyesírás-javító program, mert az nem tudja, hogy a helyesírás-javító az tulajdonképpen nem két, hanem egy szó, de mivel több, mint hat szótagból áll (másik szabály), ezért hát kötőjellel választjuk szét a könnyebb értelmezhetőség miá. A taxis hiéna például az a macskaalkatúak alrendjébe tartozó ragadozó, amely taxit vezet. De te inkább taxishiénát akartál írni, így egyben.) És eszem ágában sem lett volna szóvá tenni a négy mondatodban található hat helyesírási hibát, ha nem a formába kötsz bele a tartalom vitatása nélkül, vagy helyett.

      Törlés
  5. Hogy én hogy utálom a korrekt munkára képtelen embereket akik abból akarnak megélni, hogy újságírónak adják el magukat. Csak hazudni tudnak,kitalálnak cikkeket mert másra nem is képesek. Elég 8 általános és egy helyesírás javító program. A többi csak fantázia kérdése és már jön is az 1000 ft cikkenként. Semmivel nem vagy jobb, mint egy taxis hiéna!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Savanyú a szőlő?
      Ez egy online "napló".
      Te se az Erő jó oldalát választottad ;)

      Törlés
    2. Figyelj Norbi! Utáld nyugodtan! Jogod van hozzá. ps.: Az ő helyesírás javító programja legalább tudta, hogy a mondatban a vessző után teszünk egy szünetet.

      És tudod mit? Ha ezzel meg tudja keresni azt a pénzt, amit te nem, hát csak biztatni tudom.

      pps: Amúgy egyetértek az általa leírtakkal, míg az általad leírtak nyomtalanul tűnnek el számomra. De, ha neked jobb, hogy pocskondiáztad a szerzőt, azzal neki nem ártottál. Csak magadnak.

      ppps.: Engem felesleges a fentiekhez hasonlóan pocskondiáznod, mert a.) mostantól nem tartom elolvasásra érdemesnek amit írsz és b.) leszarom.

      Szép napot!

      Törlés
    3. Kedves Norbert, a blogspoton megjelent cikkek után ki fizet 1000Ft-ot? Érdekelne. Tényleg. Ha viszont nem tudod ezt bizonyítani a jelen bloggal kapcsolatban, akkor meg minek írsz faszságokat?

      Törlés
  6. 1.) A hienakaz es a ceghez tartozo taxisokat ne emlitsuk egy lapon cimbora
    2.) Nem az a baj, hogy van versenytars hanem az, hogy milyen modon?? Nem eleg hogy olcsobban visz,meg semmilyen kozelezettsege nincsen....
    3.) Hallottam en mar olyat,hogy valakit nem oda vittek ahova kertek ellenorzes nuku persze a sofort nem talaltak cimbora
    4.)Aki csoro az jarjon gyalog vagy uljon bkvra es ne jaszkarizzon hogy autoval jon v megy barhova is
    5.) probalj mar meg -5 fokban 4napon keresztul az utcan allni cimbora
    6.) Ezek mind mellekallasban keresnek 200.000
    Gondolkozzal mar mas heti 5napos munkaval foallasban nem keres ennyit....
    Taxis-az egy munka foallas altalaban,magyarul elveszi csalassal es nem megfelelo versennyel mas penzet. Legyen sarc nekik is es akkor megfelelo versenytarskent meglatjuk mennyire tudnak fent maadni a piacon
    Es vegul es sajat kis uber story
    21 eves senkihazi plazacica vadi uj apucitol kapott bmwvel meg sem talal majd az adott cim ahova mennunk kell kb 5percre lenne ossze vissza megy zarovonalat lep at felhajtorol szabalytalanul visszatolat mert azt sem tudja hova kell menni effektiv fingja nincs semmirol de o uberezik mert kell muhajra meg mukoromre a penz....majd a vaci uton szolok neki ,hogy akkor itt vagyunk akkor kiszallnek a holgy a negysavos ut kozepen full kozepen megall mit sem zavartatva magat es utogeti a gepet....kossz az elmenyt ezt talan legkozelebb kihagynam
    Ugyh cimbora nem azzal van a hond hogy valaki halad e a korral vagy sem,hanem hogy milyen modon teszi azt!!!!
    Es ti nagy uberezok csak a lehuzast es a kerulouton valo elvitelt tudjatok emliteni....mast nem
    Ebbol pedig csak nem van 1-1 uber peldam is.
    Tehat akkor? Ellenorzott autok egyseges tarifa vagy apuci kislanya null tudassal barmilyen autoval (akar az is keszulehetet fusiba 20e)
    Szova cimbora ez nem fekete vagy feher!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rengeteg szakmában vannak pistik, kóklerek, nem adó fizetők. Az én szakmámat is tönkretették a kóklerek, az egyetemisták akiknek kell a sörre a pénz, és szarért hugyért elvállalnak munkákat. Több milliós befektetéseim pedig állnak emiatt. Vannak hónapok, hogy egy fillért nem keresünk, közben az állambácsi tartja a markát, hogy fizess fizess, és le se szarja miből fizetem ki, vagy hogy tesznek ezzel tönkre. Napi 14 órát dolgozunk, személy szerint a hétvégém is rámegy arra, hogy életben maradhassunk. Nem zártam el utakat, nem hőbörögtem nem keserítettem meg más életét, hanem még jobban törekszünk a minőségre, hogy az ügyfeleink azt érezzék, hogy a pénzükért minőséget, megbecsülést, kapnak.

      Törlés
    2. Aki csóró menjen gyalog? Nagyon okos gyerek vagy!

      Törlés
    3. Hát cimbora, a mondandód a tagolatlanság és a borzalmas helyesírásod valamint a retorikai inkompetenciád miatt _totálisan olvashatatlan_. Valamint hazudsz, és a mondandód elején olyan "érveket" hozol fel, amiken hangosan felröhögtem :)
      21 éves plázacica apu bömösével nem fog überezni. Ahhoz, hogy über sofőr legyél te és a járműved bizonyos követelményeknek kell megfelelnetek. Hazudsz. Sajnálom, hogy hazudnod kell és ezzel spanolod magad, addig, hogy még el is hiszed :))
      Minden esetre a hétindító mókátok óta legalább már öreganyám is tudja, mi az az über, valamint azt is, hogy ha feljön meglátogatni, hogyan fogja tudni igénybe venni a szolgáltatást. Hehhe. Cimbora.

      Törlés
    4. De gyökér vagy. Ha 5 perces út lett volna, miért nem sétáltad le? Azért mert téged az degradál, te inkább juszt is fuvart akartál, de nem ám taxit, mert az túl drága lett volna, és csak nagyzolni akarsz, nem fizetni.

      Törlés
    5. Mert ahhoz h valaki taxit vezessen hány iskolát kellett elvégezni? És ki a tököm kényszeríti arra h taxit vezessen?
      A legtöbb ember pont a tuskó taxisokat akarja elkerülni elárulom. Lehetnek egyenlő tarifák, szabályozás stb, akkor is uberezni fogok, és elkerülöm a taxit, főleg ezek után. Az ember esze megáll.

      Törlés
    6. No igen. Egyet értek az előttem szólóval. Pont ezt kérdeztem én is, hogy úgy véditek ezt mint szakmát... mi is itt a szakma? Taxiiskolába jártál? Máshogy vezetsz??? Ismered a kreszt? Hűha... ilyet valóban senki nem tud... Képzeld, a szakmámhoz tehetségem van és szakirányú végzettségem. 20 éve tolom az ipart és az elmúlt 15 évben már csak annyit jelent a szakmám, hogy mások apuka pénzén egy gyorstalpalót lenyomnak, majd interneten hirdetik magukat mint olcsó szakember. Van ilyen. Akinek ez kell, hát csinálja, én minőséget szolgáltatok. De nálatok hol a minőség???
      Kötelezve vagy? Mire? Bármikor akarok kártyával fizetni, állítólag pont tegnap romlott el a terminálod. Pedig kötelezve vagy!!! A minap utaztam city taxival (tudod, az egyetlen normális taxi társaság Budapesten, akik nem nyavalyogtak, hogy most egységes árakon dolgoztok, mert inkább őket választották az emberek ha már taxizni kellett, mert ingben, kulturáltan, értelmesen szolgáltatnak. Egy bunkó, bicikliseket köpködő sofőrrel sem találkoztam köztük. Pedig előtte az összes söpredék társaságot kipróbáltam. Büdös a kocsitok, nem látni az órát, mert úgy forgatod, hogy pont ne lássam rendesen, anno bütyköltetek az órán, csavargattátok a potmétert, kerülőúton megyünk, nagyképű vagy, arról mesélsz, hogy leütötted az utast, mert tiszteletlen volt veled és hadd ne soroljam. Azt megértem, hogy egyenlőtlen feltételek miatt hőbörögsz, de valóban, annak a retro világnak már vége van amikor megszedted magad a szerencsétlenekből és te voltál a drosztok királya.
      Te szolgáltatást nyújtasz... akkor hajrá!

      Törlés
    7. Csak tudnám, miért nem tudok hinni neked, CIMBORA... Talán, mert nem vagy hiteles? Nem is olvastad azt a részt, ahol otthagyják napokig a kocsit, ki áll a mínuszokban napokig? SENKI! Ha fázik az illető, beül a kocsiba, és felfűti magát, vagy egyszerűen hazamegy BKV-val. Tudod kik járnak jól a többnapos tüntetéssel? Egy halom kolléga, akiknek nem éri meg a pénzkiesés a faszságaitok miatt, és az Uber sofőröknek lett jobb megint. Ingyenreklám, szimpátiatöbblet. Mit mondhatnék többet? :D

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. Hát Cirmoskoktél levezetted rendesen. Azt a választékos kifejezés módot...csak kapkodtam a fejem. És az a rengeteg igazság, meg életszerűség! Csak ámultam. És frankón beültél a plazacica mögé a bömbibe keresni a kalandot? Vagy csak piac kutattál? Bízom benne, hogy leértékelted rendesen. Ja nem! Gondolom féltél, hogy körbe telefonálja az Uberes haverjait és közre fognak a célállomáson és átrendezik az arc berendezésed mert az olyan elegáns. Nem kell autóval menőzni, ha nincs pénz taxira? Hát majd te meg a nagyhangú haverjaid majd pont kiszedik az utasokat az Uber sofőr mögül. Jó volna ha ezt a polgári engedetlenséget befejezné a maroknyi fekete sereg mert ha az a 2 millió dühös pesti megindul betol benneteket autóstul a Dunába! 5 napja az utcán fagyoskodtok? Gyújtsatok fel két kocsit marad még pont elég.Titkot árulok el, de sokan utcán dolgoznak télen-nyáron, hóba-sárba, verőfényes napsütésbe. A kofalázadásnak az lesz a vége, hogy az új villamosok alatt húzkodják át a fotelforradalmárok a taxisokat kocsistól URH-stól. Sárga vazze, még megy is hozzá!

      Törlés
    10. Miert is vagy ennyire besertodve? Nagyon naivnak kell lennie annak aki nem ismerte fel,hogy betyarsereg a taxisok vilaga. Nagyon regen eljatszottatok a bizalmat. Sajnos dobbenetesen sok koztetek a taho, eroszakos,primitiv bunko.Egy egyetemista Uberes legalabb disztingval, ti arra keptelenek vagytok, a sotetseg ordit rolatok. Meg a megjelenesetek is taszito.

      Törlés
    11. In tudnek irni cifrabbakat mint a blogger, kersed ki a kommentjeimet, engem egyszer idegbol majdnem elgazolt az eggyik szerencsetlen, csak ugy, mert a fasza ki volt az utassal. Oke hogy van koztuk normalis is, csak nem ertem miert faj az valakinek ha egy ilyen utan mast valaszt, ja es en nem vagyok uberezos, kb most hallok rola eloszor, de akarmi is az ezentul csak azzal megyek taxi helyet, es ezzel szerintem nem leszek egyedul. bravo!

      Törlés
    12. A bringás szemszög ráadásul még csak fel sem merül.

      A taxis az az állatfaj, aki leszorít, padkának lök, ledudál, ordítozik rád. Nem zavarja, hogy én betartom a KRESZ-t, van világításom, prizmám, meg minden szarom, amit előírnak, ott megyek és annyival, amennyi a megengedett, mert nekem van jogsim is év(tized)ek óta.

      Kimentek tüntetni, basztok bele a világba és okoskodtok. A terhes kismama most nem ült a kocsi hátsó ülésén? (Ugye-ugye, amikor a NER miatt lezárta valamelyik 'baloldali' párt talán a Lánchidat? Mi van, ha most más autójába ült, az nem is számít? Mi van ha a mentő pont emiatt késik 3-4 percet, csak mondom lehet, hogy még a menthetőből nem menthető lesz (vagy oxigénhiány miatt agyhalál, de nofene, akkor legalább az illetőt, frissen a kórházból kikerülve felvehetitek taxisnak).

      Mi van ha éppen anyádhoz törtek be és a rendőrnek kell baszakodnia, vagy apád bennég a házban, mert a tűzoltónak 5 perccel több kellett, mert ti ott tekergetitek a kormányt, hogy nagy nehezen elvánszorogjatok az útjából.
      Jó tudom, ez nem így megy, nekik van eszük, elmennek kerülővel.

      Nektek viszont nincs és tüntettek, szidtok valamit, amiről fogalmatok sincs, ahelyett, hogy felismernétek a rendszer előnyeit és átvennétek, a taxis szolgáltatásotokhoz (ha már valamilyen cég 'alvállalkozói' vagytok taxisként) lobbiznátok, hogy legyen Mobil app. De nem ti ellene mentek, mert ennyire hülyék vagytok.

      Ha taxizni akarok, akkor city taxi továbbra is, ha meg Uberezni, akkor az, ezt majd én eldöntöm. Egyébként ja, egyetlen normális társaság a városban, remélem ők is jót kaszáltak a Hétfői balfaszkodásotokon. :)

      Törlés
    13. Majd akkor nem tudom mennyire karattyolsz, amikor a beduinok, jemeniek, afgánok jönnek majd a társaságodhoz taxizni. Te meg mehetsz a faszra amit eddig is szoptok rendőrspiclik. Se spicliskedés, se rendőrseggnyalás sem semmi jogtalan előny. Aztán majd jöhetsz te szarházi spicli betont keverni. Ennyi.

      Törlés
  7. Rossz válsz. Menj vissza a drosztra!

    VálaszTörlés
  8. Valami nincs rendben.Egyrészt elég sok igazság elhangzott. Egy kérdés : akkor ki fog pislogni,mint hal a szatyorban, ha egy migráns elkezd majd Über taxizni,és valakinek a lánya eltünik,vagy megerőszakolják?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és amikor elkezd rendes taxizni?

      Törlés
    2. Miért pont a migráns? Ha magyar lopja el a gyerekedet, az jobb? Ja, vagy, hogy nem lopja el, mert magyarok közt nincs bűnöző... Hogyne.

      Törlés
    3. Tudtommal az Uber-es szerződés nem két sorból áll és a kocsidat is leellenőrzik, meg a rendszerben is benne vagy elvileg, meg pontozni is lehet a másikat, így sokkal lekövethetőbb rendszernek tűnik, mint a taxi, de legalábbis nem kevésbé biztonságosnak.

      Törlés
    4. hogy is volt az a nehany honappal ezelotti hir, higy a csaj kihanyt a rendes magyar taxis ablakan majd a rendes magyar taxis a rendes magyar taxistarsaival fojtogatta, megeroszakolassal fenyegette es lenyulta 30 rugora?

      Törlés
    5. :DDD ez migransos taxisos eddig a legbetegebb

      Törlés
  9. Nagyon ostoba, cinikus és provokatív írás. Különbséget kellene tudni tenni a taxis cégek milliárdos tulajdonosai (a jelenlegi helyzet haszonélvezői) és a megélhetőségükért küzdő, egyéni vállalkozó taxisofőrök között! Tény, hogy a taxisofőröknek nem az Uber ellen, hanem az egyenlő feltételrendszer eléréséért kellene tüntetniük, de ez az írás akkor is gyomorforgató. Manapság minden hülye lehetőséget kaphat arra, hogy belekiáltsa a világba ostobaságait. Szánalmas..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól értem, egyet értesz az írással, de akkor is gyomorforgató. Vagy mivan? :D
      Ez amolyan inkognitó taxis fröcsögésnek hangzik leginkább, persze ha érveket hoznál fel más lenne a helyzet. Kíváncsian várom.

      Törlés
    2. "Manapság minden hülye lehetőséget kaphat arra, hogy belekiáltsa a világba ostobaságait. Szánalmas." - hol az a jó kis Sanzonbizottság? De Dávid is jó kérdést tett fel, mert én se értem, hogy akkor most mi is a baj? Hogy van benne csúnya szó és nem szimpatikus a szerző? Vagy, hogy leírja, hogy nem minden taxis szegény "megélhetőségükért küzdő, egyéni vállalkozó", akit a szemét milliárdos cégtulajdonos zsákmányol ki. Pedig ő dolgozik, mint ló és nem nézi hülyének az utast/nem kapdossa el reptéren az érkező uti bőröndjét, hogy az odamenjen hozzá (true story, a közbeékelődő repteres kollégát megverték)/nem fenyegetőzik ("amikor beülsz a beteg anyáddal"?? Ki ez te?)/nem akarja elciánozni a konkurenciát, aki mellett esetleg meglátszana, hogy mégse minden papsajt. Szóval senki nem általánosított, direkt az tetszett a posztban, hogy minden indulata és oltogatós stílusa mellett nem megy el az indulatos, bepankult általánosításokba.

      Törlés
    3. "Manapság minden hülye lehetőséget kaphat arra, hogy belekiáltsa a világba ostobaságait. Szánalmas.."
      - Mint most te is...
      Az igazság középen van.
      Nekem is van történetem hiénáról is, meg haver taxisról is. De amikor 12 évesen a taxis a Blahától a Keletiig kerülőúttal vitt el, nem egyenesen, akkor megkérdőjelezem, hogy kedveljem e őket.

      Törlés
    4. Látom, megértetted a lényeget.. Nem az a kérdés, hogy a taxis hiéna és rössz fej, hanem, hogy a szabad piacok lényege, hogy azonos piacokon, azonos szolgáltatást nyújtókat azonos módon kell szabályozni. Az Uber esete ellentmond ennek, azaz azért tudja ugyanazt a szolgáltatást olcsóbban nyújtani, mert rá nem vonatkoznak azok a bürokratikus előírások, amelyek a taxisofőrök számára jelentős extra költséggel járnak. Mondom, a taxisoknak nem az UBer betiltása ellen kellene tiltakozniuk, hanem az egyenlő feltételrendszerek kialakításáért.. De nyilván az én "hülyeségemme" szemben a te fentebbi szakmai hozzászólásod pont a lényeget fogja meg.. Gratulálok, megértetted a probléma lényegét.

      Törlés
    5. Dávid Szabó: dehogy értek egyet az írással. Hogy lehet ilyen stílusban, minden tárgyi tudást nélkülözve, ilyen uszító hangvételű levelet írni? Nagyon durva általánosítást tartalmaz (minden taxis hiéna), ráadásul azt sem tudja, hogy a taxisofőrök nem alkalmazottai a taxis cégeknek, ők aztán nem harcoltak azért, hogy GPS-t kelljen a kocsijukba rakatni kötelezően, vagy sárgára festetni, matricáztatni a kocsijukat. Az összes költség őket terhelik, miközben a taxis cégek milliárdos tulajdonosainál csilingel a kassza. Tehát az alapfeltételezés is teljesen téves. Ráadásul (és ezt majd a jövő eldönti), ha az Uberes sofőröknek is adót kell fizetniük, évente vizsgázniuk kell, kötelezően téli gumit kell rakatni az autójukra, akkor kíváncsi leszek, hogy még mindig tudják-e majd olcsóbban kínálni a szolgáltatást.. Ugyanakkor a technikai haladást nem feltétlenül kellene gátolni. Éppen ezért írtam, hogy a taxisofőröknek nem az Uberrel kell harcolniuk, hanem az egyenlő bánásmódért. Akkor lehet majd az almát almával összehasonlítani, akkor dől el, hogy melyik modell hatékonyabb, melyik marad fent. Ennyi.

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. ha minden cigány, politikus, zsidó, és migráns egyforma, ahogy általánosítunk, akkor bizony nincs különbség taxisok között sem. amúgy cáfold a posztban írt állítások bármelyikét is.

      Törlés
    8. Zoltan, te olyan bazi okosnak tunsz. Azt az egyet magyarazd mar el nekem kerlek (tenyleg nem ertem): Ha ez az Uber vagy mi olyan kedvezo a sofforoknek a taxisokkal szeben, akkor miert nem mennek a taxisok uberezni?

      Törlés
    9. "Az összes költség őket terhelik, miközben a taxis cégek milliárdos tulajdonosainál csilingel a kassza."
      Bármelyik taxis szabadon eldöntheti megér-e neki annyit a diszpécserszolgálat hogy a "milliárdosok kasszáit" tömje VAGY übersofőrré konvertálja magát és kipróbálja milyen a piaci körülmények között önerőből boldogulni, ahogy a legtöbb ember teszi.

      Törlés
  10. Nagyon ostoba, cinikus és provokatív írás. Különbséget kellene tudni tenni a taxis cégek milliárdos tulajdonosai (a jelenlegi helyzet haszonélvezői) és a megélhetőségükért küzdő, egyéni vállalkozó taxisofőrök között! Tény, hogy a taxisofőröknek nem az Uber ellen, hanem az egyenlő feltételrendszer eléréséért kellene tüntetniük, de ez az írás akkor is gyomorforgató. Manapság minden hülye lehetőséget kaphat arra, hogy belekiáltsa a világba ostobaságait. Szánalmas..

    VálaszTörlés
  11. A kislány nem tud eltűnni, mert gps-alapú a szolgáltatás. Tehát ez baromság. Mindenki arról hablatyol, hogy az uberesnek semminek nem kell eleget tennie. De! Ad egy, ugyanolyan pav-vizsgájának kell lennie mint egy taxisnak, ad kettő a kocsiját is leellenőrzik. - Jó, oké, fényképpel. De hát ilyen ez a 21. Sz. Ad három, a Versenyen ( így nagy V-vel!) nem bukhat el, mert azonnali visszajelzést kap az utastól, amit nem csak ő lát, hanem bizony a cég is. Ergó, ha szar helyen tesz ki a 20 éves plázacica, ahogy valaki írta - amit egyébként egyszerűen nem hiszek el - akkor adsz neki szépen egy egyest és holnaptól már nem dolgozik.
    Ha a taxidoknál is ilyen lenne a rendszer, taxiztam volna még. Egészen a tüntiig, mert hogy innentől be nem ülök egy taxiba sem, az hótziher.

    VálaszTörlés
  12. Azt hittem találtam egy jó oldalt, de ne haragudj kedves blogíró, de jó nagy marhaságokat írtál, így ezt az oldalt inkább hanyagolom. Hogy lehet az frontember, aki ilyen szinten általánosít. A történelem során a hétköznapi emberek fejében a legtöbb kárt azok az újságírók, /un.megmondók/ okozták, akik általánosítva sárba tapostak egy-egy társadalmi, szakmai...stb réteget. Ezek rendszerint -mint Te- alul tájékozottak, elfogultak voltak. A konkrét esetben nem csak egyéni szoc. problémákról van szó, hanem arról, hogy döntés hozók versenyhelyzetet teremtettek egyenlőtlen feltételek mellett. Nyilván azért állnak melléjük, mert ezt jól tudják. Úgy írsz, mintha minden taxis elvetemült és minden Uberes tisztességes lenne. Egyezzünk meg abban, hogy amíg vannak "hibás" emberek, addig ez mindkét csoportban egyenlő arányban fordulhat elő. Ebben az esetben szabályozatlan keretek között, befektetés, adózás /leírható számlát ne is várj/, ellenőrzés nélkül működő szolgáltatás áll szemben a jelenlegivel. Azt gondolom tudod, hogy a világon sehol nem felel meg az Uber szolgáltatása az adott ország előírásainak, nem kis összeggel kevesebb folyik be az államkasszába, mivel mint biztos tudod sem TB, sem adó.Ott sikerült betiltatni, ahol a taxisok -megunva a döntéshozók impotenciáját- a nálunk zajló eseményekhez hasonlóan erős nyomást alkalmaztak. Végül megjegyzem h. szabad választás van, de én biztos hogy nem ültetem be a gyerekeimet Uber taxiba, nem csak azért mert nem támogatom egy újabb külföldi cég szabad rablását, hanem azért is, mert szeretem biztonságban tudni őket /csak néhány ok: kocsi műszaki állapota. gyakorlatlan sofőr,utas biztosítás hiánya,.../

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Kedves Mindenki! A cikk ami ilyen dialógusok sorát indikálta sajnos szerintem is van alapja, és jelzem, hogy ez maximálisan szubjektív vélemény. Szállodai alkalmazott vagyokés nap mint nap hallok, látokégbekiáltóan gusztustalan viselkedést a taxisofőrök részéről. Azt azonban nem lehet megkérdőjelezni, hogy az Uber-t alkalmazó sofőrnek kellene fizetni valamilyen járulékot, mert ez így kurvára nem fair. Teremtsünk egyenlő versenyhelyzetet, és meglátjuk melyik eb erősebb, az majd szeretkezik.

      Törlés
    3. A szakmájukat nem a blog írója tapossa a sárba, hanem a taxisok maguk! A butaság és a primitívségük!

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Wow! A blogírót ekézed azért, hogy általánosít, aztán kijelented, hogy az Uberesek mind adócsalók.
      Talán inkább az észszerű szabályozásért kellene kardoskodni, és nem a tilcsákbé-ért

      Törlés
    6. Nekem pont az tetszett, ahogy NEM altalanosit. Te viszont azt tetted. Tovabb nem olvastam a kommented, mert ezzel egyertelmusitetted hogy hulyeseg.

      Törlés
  13. Tök korrekt. Ami kimaradt: Mit kap a taxis a matricáért, sárga rendszámért.... stb. Pl. azokat a céges szerződéseket, flotta fuvarokat, amiket Überrel sosem lehet megszerezni. Az összes nagy cégnek van ilyen szerződése (egyébként a taxi fuvarok nagy része ezek a szerződéses utak). Ja! Ott csekkel fizetnek, mindent lát a központ, minden le van adózva, mindenről számla megy és, ha reklemáció jön, akkör az egy sok milliárdos cégtől jön, amiért azonnali kirúgás jár. Azok várnak szolidaritást, akik sehol sem voltak az elmúlt 6 évben mikor a rendőrök, tűzoltók, kórházi dolgozók, szoc munkások, hajléktalanok, tanárok, hócsukája lett tele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint matricáért alatt a sárga matricára gondolsz? Semmit nem kap, szigort! Megengedik neki, hogy betartsa a főváros taxi rendeletét és zaklathatják a BKK ellenőrök. Ebben lehet, hogy tudatlan vagyok de már nem nagyon vannak flotta szerződések. Gyakorlatilag szerintem annyira magas a taxi díj, hogy még a legkisebb cégnek is érdemes saját autót tartani.
      Szolidaritásról meg annyit, hogy még nem hallottam megöregedni taxist aki nyugdíjasként halt meg. Viszont számos taxisról hallottam aki 20-30 évet vagy még többet taxizott és a stressztől halt meg illetve szívinfarktust kapott. Ja és a taxis blokád óta tiltott a tüntetés a taxisoknak. Nem hallottam olyat se taxistól se tanártól, hogy fogjunk össze. Talán kommunikáció hiány.

      Törlés
    2. Recepciós vagyok egy irodaházban, mondom, hogy milyen jelentéktelen cégek kötöttek magyar taxis cégekkel szerződést(nem eggyel): Microsoft, Bloomberg,Cargill,TATA,Hitachi, Astra ... de ezek központi utalással fizetett melók, aztán amig engem a blaháig a déliből behoz a kopasz suttyó 3000forintért, itt nem lehet pörgetni az órát.

      Törlés
  14. Sok az eszkimó...inkább abban vetélkednének a taxisok hogy udvariasságban, árban és kiszolgálásban győznék le a konkurenciát , nem parlagi stílusú egymás-ganyálásban. Mintha ők élnének az utasbó,nem innen kéne kiindulni?

    VálaszTörlés
  15. http://index.hu/tudomany/tortenelem/2016/01/21/a_taxiautot_tiltsak_be_konflisosok_az_uj_divat_ellen/

    VálaszTörlés
  16. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  17. Sokan nem értik a taxisok problémáit. Egy kis segítség. Vegyünk egy egyszerű esetet. „frontember” bejegyző személy pl. elektromérnök, kamarai regisztrációval, fizeti a kamarai tagdíjat, fizeti az iparűzési adót stb. Egyszer csak azt látja, hogy dolgoznia járni kell de munkát nem kap és fizetést sem. Viszont a munkáját egy villanyszerelő aki ráadásul kontár munkát végez elvégzi. Mondjuk ez az eset nem egyedi mert hirtelen minden elektromérnök ilyen helyzetbe kerül. De a költségeket, ami nem kevés, mondjuk 100Ft-ból 70Ft ki kell fizetni. De akkor is ki kell fizetni ha nincsen bevétel mondjuk havi 100.000Ft és ne csak a TB-re gondoljunk!
    Ezt a fenni példát mindenki lefordíthatja a saját szakmájára.
    Természetesen abba ne menjünk bele, hogy lehet más munkát is végezni. Legyen az optimális eset. Mindenki a saját kaptafájánál maradjon. Visszatérve taxis esetre. Itt pontosan ez történik. A kormányzat megfolytja a taxisokat a kötelező dolgokkal Pl.: sárga autó. Ugyanakkor minden pontosan le van szabályozva (rendelet, törvény szinten). Tehát ahogyan a taxisokra mint személyszállító fuvarosokra kötelező ugyan úgy kötelező az überesekre is. De ha az überesek betartanák a jogszabályokat akkor máris nem lennének olcsók hanem a taxisok közé tartoznának. Stb-stb-stb. Mielőtt valaki olcsó közhelyes beszólásokkal illetne!
    1. Nem vagyok taxis.
    2. Ha mindenki tisztában lenne a jogszabályokkal kevesebb lenne a kérdés és a buta beszólás.
    3. A megtett út alapján kiszámolható a fuvarköltség ezért már a taxisnál lehet reklamálni. Hiénázás kizárva.
    4. Meglátásom szerint nem teljesen jött le a sajtóból, hogy mit szeretnének a taxisok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okos gondolatokat tettél olvashatóvá -Én megtoldanám azzal hogy te éveken keresztül tanultál és aránytalan keresetre ácsingóznak mert felemelkedett a költség + jelentős jövedelemmel rendelkeznek megérthető hogy visitoznak _talán sokan szeretnének megélni LEHET más munkát keresni Kedves TAXI sok hó de a képzettségükkel talicskázni sem volnának jók @@@@@@@@@

      Törlés
    2. Én hiszek annak a taxisnak aki elmondta, hogy hétfő délutántól péntek reggelik 19000Ft-ot keresett. (Ha jól emlékszem) Tehát itt nem arról van szó, hogy nem keresnek 1,5millát. Hanem az utcai jelenlétre nem elég a pénz. Akár mennyire utópista szocialista szöveg de vannak olyan taxisok akik csak ehhez értenek. De a taxizáshoz magas szinten. Ja és egy érdekesség! Üdítőgyártó cégek 40 év fölött már nem alkalmazzák őket mert öregek. Viszont ismerik a várost!

      Törlés
    3. Szögezzük le, nem kötekvésként reagálok, ezek csak szimpla tények.

      1. Eddig fogalmam nem volt mi az az uber, de már tudom :)
      2. Ha a taxisok a mindenkori jogszabályokat betartva, az utasokat nem megkárosítva (rossz baráti és személyes tapasztalatok alapján), becsületesen végezték volna a dolgukat, nem itt tartanának.
      3. Valóban lehet számolgatni és reklamálni a taxisnál a "véletlenül rosszul" kiszámolt útiköltségért, amennyiben elég bátor hozzá az ember, és nem tart egy-két pofonváltástól. Női utasok előnyben!
      4. Semmi mást nem szeretnének, csak ahogy a blog is remekül rávilágított, továbbra is fenntartani a lehetőséget a sorozatos mocskos kis taxis játékaikhoz, ami csak akkor megy, ha utas is van hozzá ;)

      Törlés
    4. Magyarázd már el kérlek, hogy miért kontár az a sofőr, aki nem taxis?! Bármikor kiállok akármelyik taxissal egy vezetéstechnikai versenyre! Símán lehet, hogy egy Über sofőr jobb, mint egy taxis...( csak jelzem hogy én nem vagyok az)

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  18. 1. Én nem járok taxival! (talán csóró vagyok...)és nem használom az Ubert se (ja trendi sem vagyok...)
    2. Véleményem tehát csak szubjektív lehetne, ezért nem foglalok állást Uber vagy Taxi...
    Viszont javasolnék! (bénítás helyett...) Kedves esélyegyenlőségért küzdők ott az utcán!
    1. Alakítsatok ki egy minősítési rendszert... (Pl a taxi oldalán egy nagy szám pl: 0258 az utas kiszállt egy utazás után és egy ingyenes sms-ben minősíti a szolgáltatást, ami a kapott számla sorszámával igazol... Ha sok a rossz osztályzat, bukta...)
    2. Szabott árak helyett lehetne napi kvóta... (ezt kell teljesíteni, és havonta elszámolni egy taxinak... és ha akar engedjen a sofőr +/- 20% sávban... sűrű fillér alapon...)aki nem hozza a havi szintet... pápá!
    3. Lépést tartani a korral! olyan technológiák használata, amik akár a legközelebbi (GPS Wifi stb.) szabad taxit jelzik a telón rendelő utasnak... (vagy pl a digitális leintés! bekapcsolt Bluetoothon a legközelebbi szabad taxi számát kiírja a teló, már csak integetni kell, mert a sofőr tudja, hogy utas fog állni itt valahol. stb stb...)
    Tessék már moccanni és tenni... (nem követelni és bénítani!)fel kéne venni azt a "kesztyűt" és űberelni a kihívót. Visszaszerezni az utasok bizalmát...

    VálaszTörlés
  19. Az uberezes egyik feltétele, hogy az autó nem lehet 10 évnél öregebb, de én is találkoztam már gyakorlatlan sofőrrel. De ugyanakkor elegem van abból hogy egy taxis nem tud ötezresből visszaadni. Az uberrel megerkezel és kiszallsz. Látom hol az autó amikor hívom, nem kell diszpécserrel beszélnem, sőt hallgatni a zenét, hogy végre felvegye majd közölje hogy 20 perc legalább. Uberre nem vártam még 5 percnél többet. Egy modern, jól működő szolgáltatás. És olcsóbb is. Egyetlen hátránya van, hogy civil autó, ezért nem mehet a buszsávban, de az sem mindig kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több hátránya van az übernek! Lentebb leírtam csak egyet.

      Törlés
  20. Amíg megfizethető volt, taxiztam viszonylag rendszeresen. Ma a hazaútért, ami anno 2500 Ft volt borravalóval, ma közel a duplája. Ennyit nem fogok kifizetni rá, inkább Wunder vagy most már Uber. Lehet hogy a 2500Ft olcsó volt, de ez már a ló másik oldala.
    És még egy sztori a hiénázásról: Zamárdiban voltam a Balaton Soundot megelőző héten. Láttam egy pesti taxist, aki ott dolgozott. A taxi oldalán szép magyar módszerrel (szigszalaggal) egy 1-est ragasztott a kilométer díj elé. Vagyis 1280-at kért kilométerenként. Szép.

    VálaszTörlés
  21. Reklám matricát sem helyezhetnek az autóra nem, hogy a szállított utasok számát. Egy taxis cégnek nem egy saját autója van. Szerinted hol van neki az üzlet ha kiveszi a taxis segge alól a munkaeszközt ha így is úgy is megkapja a heti pénzt? Vagy úgy gondoltad, hogy minden taxis a saját autójával végzi a fuvart? Mert akkor nagy tévedésben vagy!!! A GPS technológia a fuvarszervező cégeknél van. Ezzel dolgoznak. Itt nem bizalom vesztésről van szó! Über olcsóbb de nem tartja be a személyfuvarozásra vonatkozó rendeleteket. A sok bocs de buta ember, utas meg nincsen azzal tisztában, hogy ha baleset éri egy überes autóban mert megy munkába még nem is munkabalesetnek vagy minek minősül. Tehát még a 100%-os táppénzt sem kapja meg hanem pereskedhet. Csak az a kérdés kivel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A munkahelyi baleset feltétele nem az, hogy milyen eszközzel teszi meg az utat, hanem az, hogy indokolható legrövidebb utat válassza. Az, hogy gyalog, biciklivel, bkv-val vagy bárki autójával megy, már nem számít.

      Törlés
    2. 1993. évi XCIII. törvény
      a munkavédelemről
      Munkabaleset: az a baleset, amely a munkavállalót a szervezett munkavégzés során vagy azzal összefüggésben éri, annak helyétől és időpontjától és a munkavállaló (sérült) közrehatásának mértékétől függetlenül.
      A munkavégzéssel összefüggésben következik be a baleset, ha a munkavállalót a foglalkozás körében végzett munkához kapcsolódó közlekedés, anyagvételezés, anyagmozgatás, tisztálkodás, szervezett üzemi étkeztetés, foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás és a munkáltató által nyújtott egyéb szolgáltatás stb. igénybevétele során éri.
      Nem tekinthető munkavégzéssel összefüggésben bekövetkező balesetnek (munkabalesetnek) az a baleset, amely a sérültet a lakásáról (szállásáról) a munkahelyére, illetve a munkahelyéről a lakására (szállására) menet közben éri, kivéve, ha a baleset a munkáltató saját vagy bérelt járművével történt. Az überes autó nem minősül béreltnek.

      Törlés
    3. A druszámnak gondja van a szövegértéssel, ezért besegítek neki ;-)

      A "... a baleset a munkáltató saját vagy bérelt járművével történt." tagmondat azt jelenti, hogy a baleset a munkáltató saját járművével vagy a munkáltató által bérelt járművel történt. Tehát a lakásról a munkahelyre menet közben történt baleset csak akkor számít munkabalesetnek, ha az a munkáltató birtokában lévő járművel történt. Magyarul a taxiban ülve sem számít annak, ha az a taxi nem a sérült munkaadójának birtokában van. ;-)

      Törlés
    4. Bocsánat mert ilyen nincsen, hogy "munkahelyi baleset". Van:
      Munkabaleset.
      Üzemi baleset.
      1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről 87. § 3.209 pontjával.
      87. § E törvény alkalmazásában:
      3.209 Munkabaleset: az a baleset, amely a munkavállalót a szervezett munkavégzés során vagy azzal összefüggésben éri, annak helyétől és időpontjától és a munkavállaló (sérült) közrehatásának mértékétől függetlenül.
      A munkavégzéssel összefüggésben következik be a baleset, ha a munkavállalót a foglalkozás körében végzett munkához kapcsolódó közlekedés, anyagvételezés, anyagmozgatás, tisztálkodás, szervezett üzemi étkeztetés, foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás és a munkáltató által nyújtott egyéb szolgáltatás stb. igénybevétele során éri.
      Nem tekinthető munkavégzéssel összefüggésben bekövetkező balesetnek (munkabalesetnek) az a baleset, amely a sérültet a lakásáról (szállásáról) a munkahelyére, illetve a munkahelyéről a lakására (szállására) menet közben éri, kivéve, ha a baleset a munkáltató saját vagy bérelt járművével történt.

      Üzeminek minősül az a baleset is, amelyet a munkavállaló munkába vagy onnan lakására (szállására) menet közben szenved el. Ezt nevezi a törvény úti balesetnek. Ilyen esetben szükséges vizsgálni, hogy a baleset a munkahely és a lakás közötti legrövidebb úton történt-e, illetve a munkavállaló közvetlenül a munkája befejezése után indult-e haza, továbbá hogy hazaútját magánügyek intézése céljából (pl. bevásárlás, gyermek óvodából történő hazavitele) nem szakította-e meg, akár oly módon is, hogy a legrövidebb útról letért.
      Mit is keresett az utas egy vadidegen autóban? Ezzel a gépjárművel nem lehetett volna utast szállítani mert nem felel meg sem a személyszállítási törvénynek sem a taxis rendeletnek. Ami csak a rövidsége miatt hívunk taxis rendeletnek. Biztos vagyok benne, hogy egy überes baleset esetén a rendőrség eljárást indít a söförrel szemben az utasa sérülése miatt. És az eljárásban tuti felteszik a kellemetlen kérdéseket ami arra fog utalni, hogy nem taxival utazott. Viszont a taxi közszolgáltató jármű tehát olyan mintha a BKV busszal érne baleset.
      Na drusza jó a válasz?

      Törlés
    5. Röviden: nem jó ;-) Üzemi baleset esetén ugyanis teljesen mindegy, hogy milyen járművel vagy akár jármű nélkül tette meg a legrövidebb útvonalon a sérült az utat a szállása és a munkahelye között, a viszonylatból adódóan a bekövetkezett baleset már üzemi balesetnek minősül. Például, ha a szomszéd visz el az autóján a munkába - a legrövidebb útvonalon - és balesetet szenvedek, akkor az üzemi baleset. Tehát akár taxiban ülök, akár a saját járművemben, akár egy überesben; a viszonylat (szálláshely-munkahely) minősíti a bekövetkező balesetet üzeminek. ;-)

      Törlés
    6. Jajj, istenem, amikor olyanok kezdenek el jogászkodni, akik nem értenek hozzá. Tóth László, szerintem NE erőltesse ezt inkább. Ez a balesetes hivatkozás teljesen zsákutca.

      Törlés
    7. Szerintem nem mindegy milyen autó visz. A TB vizsgálni fogja! Elhiheted és gyorsan kiállítják a papírt a csökkentett táppénzről. De a többi már szőrszál hasogatás. Mert egy munkabalesetnél még az sem mindegy, hogy megbotlott vagy megcsúszott a kolléga.

      Törlés
    8. 1. Már rég nem jár 100% táppénz csak mondom :D
      2. Kurva mindegy ,hogy mivel balesetezel , ha hosszabb időre kiesel a munkából ,úgyis kirúgnak , ha csak nem cimbora a főnök....
      3. A TB pont leszarja ,hogy milyen kocsival mész.
      A munkába a legrövidebb úton való eljutás lényeges itt.... Nem az , hogy ki visz...itt totál hülyeséget magyarázol.

      Törlés
  22. Nagyon egyszerű a megoldás! Aki taxival akar menni és itt harcol a taxisok mellett a jogaikért, lehet velük utazni. Én nem utaztam velük csak 1 alkalommal, mert 6 ember nem fért be a kocsimba,ezért hívtam egy taxit. Oda 4000 Ft vissza 4800 Ft kisebb forgalom, ugyan az az útvonal. Kérdésemre hogy miért, csak kamut kaptam?! Szóval védjétek őket és utazzatok velük sokat. Részemről a 90% egy tirpák,bunkó,lehúzós köcsög! Lehetne szépíteni, de Én szívem szerint felgyújtottam volna az összes faszkalapnak az autóját ott a kereszteződésben. Honnan veszik a bátorságot hogy embereket terrorizáljanak? A nyomorult karhatósági spanok, meg ott állnak és nézelődnek, vagy tegeződve megkéri szépen a taxist, hogy mennyen már az útból!! Ki ezek??? Úgy basztam volna szét a fejüket a vascsővel, hogy a kedves rendőr barátjuk, kiskanállal kaparhatta volna össze a kocsim mellől, csak álltak volna körbe vagy rúgott volna az Én kocsimba.

    VálaszTörlés
  23. Ha az über betartja a rendeleteket és a törvényeket akkor nem lesz miről beszélni mert a fuvardíj ugyan annyi lesz mint a taxisoké.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a taxisoknak is be kéne tartani a tőrvényt! Ne lopj!!!

      Törlés
    2. Taxis vagyok, sértő az általánosításod. Ne keverj össze a Deák téri hiénákkal. Miért érzem úgy, hogy te még nem is ültél életedben taxiban, csak valamiért haragszol rájuk :(

      Törlés
  24. Arról meg nem is beszélek, hogy a turizmust teljesen hazavágták,a rengeteg lopással amit az évek alatt elkövettek. Angliából jöttek barátok meglátogatni,de közölték hogy ha nem tudok értük menni, akkor inkább jönnek busszal.Arra a maffiára nem kíváncsiak, akik a reptéren állnak.Ezt is a rohadt UBER tette a szegény taxisokkal, hogy rohadjanak ki a cipőjükből. olyan gyűlölet van most bennem, hogy legszívesebben telibe verném az elsőt, amelyik szembe jön vele!!!

    VálaszTörlés
  25. Az übereseknek meg a személyszállításra vonatkozó jogszabályokat.

    VálaszTörlés
  26. Irreális az árképzés. Itt nem arról van szó, hogy mondjuk amit az ebayről be tudok szerezni, azt itthon háromszoros áron kapom meg. A taxinál sokkal durvább a lehúzás. Számoljunk 9 literes városi fogyasztással és 300 Ft-os benzinárral! Ha 100 km megtétele 2700 Ft-ba kerül, akkor 1 km megtétele 27 Ft-ba. De kerekítsük csak 30 Ft-ra. Ebből hogy a nagyanyám véreres, retkes picsájába lesz 280 Ft tessék mondani??? KILENCSZERES extraprofit???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy egyszer használatos autóval jársz. Illetve csak tankolsz bele.

      Törlés
    2. 30 forint a benzinköltséged. Számolj hozzá kilométerenkénti avulást és szervizköltséget. Ezenkívül fizetsz a cégednek havi 80-90.000-et a címekért, Adó, TB kb 100.000/hó. Kötelező biztosítás háromszoros díját a taxi büntető szorzója miatt. Utasbiztosítás, fizetsz a kerületednek ( kommunális adó ), fizetsz a városnak ( iparűzési adő) , fizetsz csak úgy a BKK-nak ( drosztdíj ), fizetsz a kamarának csak úgy mert az is kötelező ( kamarai hozzájárulás ). Félreteszel az évenkénti műszaki vizsgára ( igen, a zsír új taxit is évente kell vizsgáztatni, ráadásul dupla áron ). Félreteszel a kétévenkénti órahitelesítésre. Félreteszel a következő autódra ( a leharcolt 10 éves taxidért jó ha harmad árat kapsz és bizony ha legalább 5 évre veszel autót az minimum 2.000.000 forint. Aztán az autódat elviszed felszereltetni, fóliáztatni, taxiórát bekábeleztetni, URH-t bekötni, ez kb. 400.000 forint minden autócserénél. )
      Folytatnám, van még költséged, de mennem kell. A többinek járj utána légyszíves......

      Üdv:

      Gábor

      Törlés
    3. Csak saccolni tudom, mennyit megy egy taxi naponta, legyen mondjuk 200 km, ez naponta 56 ezer Ft. Azt is csak saccolni tudom, hány napot dolgozik egy taxis havonta, de legyen mondjuk 20 nap. Ez bizony havi 1-1.2 milliós bevételt jelent. Hogy a szájbalökött életbe nem lehet ebből kigazdálkodni a fent felsorolt költségeket?! Droszt-díj tudtommal évente 50 ezer, az havi 4 ezer Ft.. Hagyjuk már..

      Törlés
    4. Ebben neked még igazad is lehetne! De! Az autó bérleti díja 50-100ezer Ft hetente. Napi mosatás havi olajcsere mert ugyebár ezek már nem ladák.stb-stb. Egyébként van a blogon több hozzászóló aki leírja a költségeket. Érdemes és kötelező elolvasni. Ja és a 200km még lehet, hogy valós de az über miatt nincsen ennyi fuvar.

      Törlés
    5. Ja és a 200km azért nem valós mert átlag 20km/h sebesség esetén az 10óra folyamatos vezetés. Talán 200km esetén 50km a fuvar. Na ez már nem 1milla!

      Törlés
    6. De ha ennyire nem éri meg, minek csináljátok? Miért nem álltok be ti is Uber-ezni? Vagy akár fogod és letöltöd az appot, abból lenne jópár utas, csak hogy tippeket adjak..

      Törlés
    7. Taxis vagyok, megfordult a fejeben, hogy leadom a vállalkozást és átmegyek überezni. Közben persze bejelentkezek munkanélkülire, hogy onnan is fejjem az államot. Jól fogtok járni, elveszít az állam egy adófizetőt és nyer egy újabb farvizen úszó élősködőt. Persze a közvélemény ennek mégis nagyon örül.

      Törlés
  27. Úgy, hogy nekik nem 20ezer a GFB, van iparűzési adó, droszt díj, utas biztosítás, olajcsere, gumicsere, autó javítás, tb, szja, stb. Kijött? Mert nekem 200Ft körül jár, ha nem több!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fentebb kifejtettem, ha csak napi 200 km úttal számolunk, az napi 56 ezer, ha csak 20 napot dolgozik havonta egy taxis, az már 1.1 milla! Nem hinném, hogy a fenti költségeket nem lehet kigazdálkodni havi 1.1 vagy egy jobb hónapban akár 1.5 millióból!

      Törlés
    2. A költségekről nem a taxisok tehetnek, de a jelenlegi tarifák gusztustalanul magasak. Pont ezért tarol az Uber világszerte..

      Törlés
  28. Megsúgom halkan, hogy az össze UBER sofőr 80% csinálja a taxis vizsgát és a saját kocsijával, tovább fog dolgozni az UBER kötelékében.A taxisoknak leáldozott, akár hogyan kapálóznak vége lesz :D

    VálaszTörlés
  29. Apró tanulmányaimból ha jól emlékszem minden országnak meg vannak a saját és helyi törvényei ami mindenkire kötelező kivéve ha van mentelmi igazolványa.

    VálaszTörlés
  30. http://444.hu/2016/01/02/nagyon-draga-volt-az-uber-szilveszterkor-ezt-egyesek-a-szivukre-vettek

    Ha ezt taxis csinálta volna, már menne a megkövezés, de mivel ez a szent UBER-nél fordult elő így minden rendben van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az úgy működik, hogy a fuvar _előtt_ tudja az illető, hogy milyen áron lesz a fuvar, és nem kötelező beülni. Taxi esetén az úgy van, hogy elindulnak, aztán _érkezéskor_, amikor már nem lehet visszakozni, akkor jön a szám. Fentebb írta valaki, hogy akkor lehet tiltakozni a taxisnál, nos lehet, de hogy érdemes-e más kérdés.

      Törlés
    2. Bizony van reklamációs lehetőség! A számla alapján lehet a fuvarszervező cégnél reklamálni. Kivizsgálják és a jogosan járó pénzt visszakapod.

      Törlés
  31. Kurva jó cikk és ha megengeded, ezt még hozzá tenném a saját oldalamról:
    http://jerrycovilaga.blogspot.hu/2016/01/blog-miert-nem-allunk-ki-taxisok.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bátorkodtam a te cikked linkjét meg mellékelni a cikkemhez. Jó írás, csak keveselltem! :D
      Olvastam volna még.

      Törlés
  32. Saját véleményemmel kiegészíteném:

    Kedves Taxisok!

    Szeretnék gratulálni az "átgondolt" és "megszervezett" "lezárjuk az egészet a faszba" blokádhoz. Áruld már el aranybarátom! Ezzel milyen szimpátiát fogsz kiváltani az emberekben? Milyen eredményt vársz? Mi az az azonnali lépés aminek bármi reális esélye van a hatóságok részéről és az számodra kedvező? Agresszióval és taj vadparaszt stílusoddal keresztbeállsz Budapest egyik legforgalmasabb kereszteződésében 3 napig és Robin Hoodnak képzeled magad? Nem te vagy az egyetlen akit szopat a bürokrácia! Minden szakmának megvan a fekete vagy szürke része. Vered magad arra, hogy a választott hivatásodat a "köcsög Uberes" megerőszakolja és elveszi előled a munkát. Aki Uberezik hidd el, nem azért teszi mert a legnagyobb perverziója az, hogy a konkurensed legyen és elvegye ELŐLED a munkát, éjjelente a hétvégéjét feláldozva kint furikázzon a városban olykor igen tapló utasokkal és vigye "vásárra" a minimum 1,5 milliós egyetlen autóját. Nem lopni vagy rabolni megy. Megélni próbál Ő is, mert valószínű, hogy nem a 250-300 nettó fizetését akarja kiegészíteni. Hiszem, hogy nem ez a jellemző. Te mégis rugdosod a kocsiját, kötekedsz vele és basztatod amikor megáll a lámpánál? Az az utas aki mögötte ül szerinted ezután majd átül hozzád? Miért nem nyitsz az új platform felé, és miért nem akarod észrevenni, hogy az a TAXI rendszer amit 25-30 éve ismersz már rég elavult és nem működhet sokáig? Mi lenne ha sárga taxiddal meg az engedélyeddel nem rinyálnál hanem dolgoznál! Nem egy Taxis csinálja már azt, hogy Uber applikációját IS használja az utasok "begyűjtésére". Őszintén azt gondolod, hogy 26 évvel ezelőtti blokád gyenge utánzása megoldja a 2016-os problémáidat? Így, hogy másokat szivatsz azzal, hogy akadályozod a szabad közlekedésében és alpári stílusban nyílvánulsz meg minden arra közlekedővel szemben véleményem szerint pont az ellenkezőjét éred el annak mint amit szeretnél. Rekord számú letöltést sikerült elérnetek az Uber alkalmazásnak, (amit az Uber köszön szépen) és amíg Ti ott álltok a Deákon az Uber sofőrök meg viszik azokat az utasokat akiket te nem. Lehet én látom furán, de tökönlövés amit csináltok. Szerintem, az én meglátásom szerint, már legelső körben próbáljátok meg ugyanazt az utat legalább közel hasonló tarifával abszolválni és ne nézzétek hülyének az utast amikor félrészegen hazaviszitek. Vegyétek tudomásul, hogy a 280 forintos KM díj a legtöbb embernek magas lesz és erről nem az Uber sofőr tehet. Haladni kell a korral, legyen innovatívabb a munkáltatód amiről szintén nem az a sofőr tehet akinek a kocsiját megrugdosod! Viselkedjetek emberi módon az utasaitokkal, ne akarjátok megvágni és kétszer ugyan azon az útvonalon 2000 FT különbséggel szállítani, és pláne ne rinyáljatok amikor a 2 társaság diszpécsere is azt mondja egy forgalmas hétvégén, hogy nincs szabad autó amit küldeni tudna, leinteni meg lehetetlen mert nem álltok meg világító szabadjelzéssel! Szeretnéd ha a tanárok kitolnák az iskolapadokat az autód elé miközben dolgoznál? Vagy a trafikosok beálljanak a teherautóval a TAXI sávba tüntetni? Esetleg mennyenek az orvosok vagy ápolók tüntetni amikor ellátásra szorulsz? Miért nem ott tiltakozol ahol a bajod forrása van? Segítek: nem az Uber sofőr a te bajod és a megoldás nem az utakon van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom nem olvastam végig bejegyzésed. Csak arra válaszolnék, hogy miért az utakon tüntet a taxis.
      Pedagógus tüntetés esetén nincsen oktatás. Te gondolom jó helyzetben voltál mert a gyerekeddel otthon tudtál maradni. Vagy évekkel ezelőtt a gyógyszertárak is bezártak tüntetés képen. Most csak ez jut eszembe! Olyan, hogy taxis sáv nincsen. Van busz sáv amin haladhat a taxis. De megállni nem állhat meg mert kapja a 30ezres bírságot. Még akkor is ha szálloda előtt rakta ki utasát. Na ezért hol tüntessen a taxis? Az utcán. Ha jól emlékszem ugyan olyan közfeladatot ellátó eszköz a taxi mint a mentő. Nem láttam még olyat, hogy egy mentőt egy ház előtt megbírságoltak volna. Tehát mindenki az utcán tüntet csak van aki gyalogosan és este fázik és van aki autóval. ha ez az ország összefogna és nem csak ebben sokra vihetné! Így semmire!!!

      Törlés
    2. Az iskola és gyógyszertár bezárás analógiája az lenne, ha a taxisok sem fuvaroznának a tüntetésük ideje alatt.

      Törlés
    3. De a pedagógusok és az ápolók is utcára mentek és fenntartották a forgalmat.

      Törlés
    4. Druszámnak segítek, mert írta, hogy nem olvasta el a teljes eredeti hozzászólást, ezért érthető, ha értelmetlen a válasza ;-)

      Az eredeti hozzászólás központi üzenete az volt, hogy ha a taxisoknak problémája van a munkaadójával, akkor a munkaadóját korlátozza, ne pedig a vétlen polgárokat. Azért írtam azt, hogy a munkáltatójával van gondja, mert a szolgáltatása elsősorban a saját társaságának köszönhetően versenyképtelen. A saját társasága lobbitevékenységének eredménye a hatósági magas ár, a sok kötelező költség, matrica, CB, stb...

      Magyarul a társaságnál tessék méltatlankodni, nem az utcán!

      Minden egyes taxis blokád egy-egy újabb marék szeg a kőkorszaki taxizás koporsójában ;-)

      Törlés
    5. Ha hallgattál volna, bőlcs maradtál volna!
      Miért?
      Mertha vetted volna magadnak a fáradságot és rákerestél volna a netten a UBER honlapjára, akkor abból te is rájöttél volna, hogy - nem csak a szervezett taxisok és a kormány fedezte volna fel - hogy az UBER egy illegális pilóta játékot játszó társaság.

      Oops! Mondom én aki 1970 -89-ig dolgozott a FőTAXINÁL kedetben mellékfoglakozásban majd elcsábultam és főállásban 6Ft feletti óraleadóval és 3,50 feletti gurulóval.

      Törlés
  33. Érdemes lenne megnézni mindenkinek hogy ha a következő 20 évben nem lesz világháború és törli el magát Európa (bár akkor mindenkinek mindegy lesz) aki mennyi munkakör fog megszűnni a fejlődés következtében. Pl könyvtáros szakma 99,99%-os valószinüséggel megszűnik, de ne menjetek taxisnak, ügyvédne se. A kutatások szerint programozóból is 40 %-al kevesebb kell majd mert annyira fejlett lesz a keretrendszer hogy a programok "önfejlesztőek" lesznek. A robotok 20 éven belül kiszorítják a képzetlen "tömeget" és bocs de a taxisok nagy része is ilyen. Ma már 4 millió-ért lehet olyan dán robotkezet kapni amit nem kell programozni csak "megmutatni" mit kell csinálnia és a nap 24 órájában csinálja. Ez 3 ember éves minimálbérébe nem kerül. Nem kell csomagszállító jönnek a drónok. Az amazonnál már "csak" pakolnak az emberek de robotok szállítanak mindent. Jönnek a drónok és az önvezető autók. Szóval taxisok sajnos nektek is csak kb 5 évetek van kitalálni miből akartok élni mert ez megszűnik mindenképp. Ahogy egy csomó minden más is :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz és az önvezető autók alkalmazására már mos készül az Uber.

      Törlés
  34. Sziasztok! Sokak nevében írhatom szerintem, hogy nem érdekel ez az egész téma. Nem érdekel, hogy kinek van igaza és miért. Havonta 5-10 alkalommal használok taxit 10 év óta, mert az esetek 90 százalékában gyors és jó. Az sem érdekelt, hogy kicsit drágább. Egy dlogot kéne csak megérteni minden taxis tüntetőnek:
    AZ ÉN NAPOMAT NINCS JOGA SENKINEK TÖNKRETENNI A SAJÁT BAJAI MIATT!!!
    Két napja Uberezek, soha többé nem szállok taxiba. Azért, mert lezártátok a várost és tudatosan rosszat tesztek embertársaitoknak. Sem tanácsot nem adok, sem véleményem nincsen a taxisok nehéz sorsáról. Csak taxiba nem ülök többet. Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ezt a civil kurázsit értékelem és biztos vagyok benne lesznek, akik követnek.

      Törlés
  35. Remélem jó beszélgetés közben baleset ér egy über autóban. Örülünk egy személynek aki nyíltan felvállalja, hogy támogatja a feketegazdaságot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én jó egészséget kívánok neked, és azt, hogy megoldódjanak a gondjaid. Minden jót neked és a családodnak. Bármit is teszel, az a te dolgod, te életed, te lelkiismereted. Nincs jogom bírálni téged, hisz nem is ismerlek. Szép napot!

      Törlés
    2. Sértődés helyett keress itt a blogon idéztem egy törvényt. Természetesen nem kívánom baleseted csak legyél tisztában mit jelent, hogy az überesnek nincsen utasbiztosítása.

      Törlés
    3. Természetesen felnőtt vagy és a döntés nálad.

      Törlés
    4. Ez az utolsó beszólásod mindent ütött László Tóth, és egyben az emberek tudatában megerősíti a taxisokról kialakult általános képet. Remélem a kollégáid megköszönik neked, hogy megvédted a mundér becsületét.

      Törlés
    5. Így kell. Jól csináljátok, egyre szimpatikusabbak vagytok!

      http://index.hu/belfold/2016/01/23/durvan_osszevertek_egy_uber-sofort/

      Törlés
  36. Ma a Nemzeti Múzeumhoz kellett mennem, 11 óra körül az Oktogonnál voltam és Bajcsi Zs. út felé jó ütemben haladtam. Na, innentől kezdve aztán beállt a sor, sorra fordultak vissza az autósok, köztük én is az Üllői út felé kerülve értem a célba, ez nem is kis kerülő. Dolgomat végezve kiváncsi voltam a szrtájkolókra, ezért a Deák tér felé indultam 12 órakor viszzafelé. Még az Andrássy út előtt a közlekedés egy sávra szűkült, mindenki türelmesen engedte be autóstársait, mellettünk sorakoztak az ÜRES TAXIK!!!, majd egyszercsak a hátam mögül hirtelen elém vágott az egyikőjük és hirtelen betolatott előttem két taxi közé(biztos elötte lebonyolított egy fuvart, vagy otthon volt ebédelni), nekem kellett tolatni, mert különben elviszi a kocsim orrát,vagy teljes elejét. A hátam mögött álló szintén taxis viszont aki rám dudált, miért tolatok. Szerencsére megúsztam, nem történt baj, igen és én is ezek után észleltem a rengeteg parkoló taxiban, alig akadt taxis.SZRÁJK SZTRÁJKOLÓ NÉLKÜL??????????!!!!!!!!!!Mi van?!

    VálaszTörlés
  37. Tüntethetnének és a házhoz járás betiltását követelhetnék mindazok a fodrászok, kozmetikusok, pedikűrösök, műkörmösök, nyelvtanárok, stb... akik saját üzlettel rendelkeznek, hisz a "kollégáik" az áraik töredékéért mennek házhoz. Nem fizetnek bérleti díjat, rezsit, esetleg képesítésük sincs és még sorolhatnám.... Akkor a házhoz járást is be kell tiltani? Milyen egyszerű lenne :) Ők is kiállnának, mint a taxisok, követelve, hogy tiltsák be a konkurenciát.

    VálaszTörlés
  38. Zseniális :D Aki esetleg most hallana először az uberről és szeretné kipróbálni azaz alábbi linken tegye és akkor az első útja ingyen lesz 2500 Ft-ig ! https://www.uber.com/invite/jst6q5uaue

    VálaszTörlés
  39. Nagyon jó írás, amolyan "kicsit" nagybandós. Benne van minden amit a taxisokban utálni lehet a közembernek. Talán a sírás hiányzik belőle, hogy: jaj de sz*r lesz nekünk, ha majd havi 50 000 nyugdíjból tengődhetünk vénségünkre mi szegények. sz*r lesz bizony, de úgy kell nektek, ha csak annyi járulékot fizettetek be a becsületes befizetőkkel szemben. Orvosi ellátásként sem érdemelnétek jobbat azokkal a sumák adó és járulékcsaló alakokkal egyetemben, akikkel együtt évi 2000 milliárd adóhiányt okoztok a költségvetésnek. Az egész gusztustalan, állami/önkormányzati segítséggel agyonszabályzott működésetek ránk erőltetésén túl még a saját kis íratlan játékszabályaitokat is ránk eröltetitek, pl. amikor a droszton ácsorgó első kocsihoz zavartok és nem a mondjuk nekem szimpatikusabb 3.-at választhatom, így kötelezve arra, hogy akaratom ellenére részt vegyek a kis stílű kenyérharcotokban. Csak egyet sajnálok, hogy ismerve néhány normális taxist, aki megpróbál a szakmai és emberi tisztességnek megfelelni, kénytelen veletek azonosulni, és az általános taxis ellenszenvet, közutálatot elviselni. Ők előbb utóbb az Uberhez lesznek kénytelenek átigazolni a többi meg ordibálhat, utálhat másokat, mert képtelen feldolgozni, hogy már nem ők az élet császára

    VálaszTörlés
  40. Azt tudod, hogy a szeretlekmagyarorszag.hu nevu hulladekoldal lenyulta a posztodat? (http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/utos-nyilt-level-a-taxisoknak-egy-utastol/)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a METEON- nál olvastam először a cikket, és arra kommenteltem.

      Törlés
    2. öregbeatsuhanc: Marmint a frontember blog postjat nyultak le,nem a kommentedet :).

      Törlés
    3. Félreértettem, bocs! A többi rendben.

      Törlés
  41. Még annyit tennék hozzá a történethez, hogy azontúl, hogy az Uber szabályozását a taxiéhoz kölcsönösen közelíteni kellene, de úgy hogy ott nem mindenki főállásban, sőt többségük mellékállásban tevékenykedik. Azért ez sem mindegy, mert azok már valahol adóznak, nem? Vannak akik csak munkába menet, jövet vállalnak utast. A vidéki utazásokról nem beszélve, amikor a vonat, vagy buszjegy áráért szállnak be melléjük, mintegy telekocsi rendszerbe. Melyik sárga taxi visz el valaki 2000 Ft-ért egy vidéki nagyvárosba, vagy környékére? Szóval mind a két cégnek engedni kellene, és a választék bővülne. Egyébként a tüntetésnek a taxicégek és fuvarszervezők ellen kellett volna irányulnia elsősorban, mert futtató stricik módján bánnak a taxis vállalkozókkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel a mondatoddal van egy kis probléma! "Szóval mind a két cégnek engedni kellene, és a választék bővülne." Pontosítva: A főpolgármesteri rendeleten kellene enyhíteni ugyanis az mondja ki, hogy egy taxinak mennyi a fuvardíja. Nem a taxis cégek és nem a taxisok.

      Törlés
    2. Akkor csak megsugom, hogy a fopolgarmester ur es az egyik legnagyobb budapesti taxitarsasag kozotti kapcsolat sokat elarul arrol, hogy ki kivel van, es ki kicsoda a jatekban. Mint pl azt is megsugom (a sajat szememmel lattam ugyanis), hogy ennek a taxitarsasagnak mar akkor tobbtucat szep sarga szabvanyos vadi uj autoi parkoltak egy nagy zart parkolohazban, amikor meg otlet se volt, nem hogy rendelet az, hogy lesz egyseges sarga taxi. Es nezzenek oda nem pont olyan lett a szabalyos, amilyen ennek a tarsasagnak mar eleve volt. Micsoda mazli nem? :)

      Törlés
  42. Elég indulatos lett pasas. Berántotta a tüntetés rendesen   kár, hogy a nevét nem tette közzé. Én egy időben elég sokat utaztam taxival ... nem volt ennyire rossz tapasztalatom. A közeli droszton rendszerint két három "kisöreg" várt, ezernyi ránccal az arcukon, mosolyogva. Az egyik imádta a fagyit, nem tudta, hogy itt a a közeli fagyizóban Guszti gyártja a legjobb fagyit. elirányítottam hozzá. utána állandóan fagyival láttam.
    A másik kisöreg sokszor segített gyorsan eljutni az oviba, amikor jól elaludtunk a gyerekkel. Vannak mások is. mindegyik külön típus arc. Vannak mogorvák, de ők sem átverősek. Vannak dohányosok, de még egyik sem gyújtott rá a kocsiban, (persze érezni a bagószagot) Volt olyan, akinek két nappal később fizettem ki a fuvart, mert nem volt pénz nálam, annyira siettem. Én is fel vagyok háborodva a taxis nyomuláson, és ugyan ez az írás egy stílusbravúr, de azért nem gondolom, hogy ennyire sötétre kellene festeni a taxisokról a képet. Az éjszakai taxis világot már jó egy évtizede nem ismerem persze...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csinalja az nappal is. En rendszeresen kaptam ki olyat, hogy kerdes nelkul gyujtott ra mellettem, es nem, a fent leirtak kozott nincs ott a legdurvabb tahotaxis sztorim.

      Törlés
    2. Neked szerencsed volt eddig.

      Törlés
  43. Egyebkent nagyon egyszeru lenne a megoldas, ha nem tetszik, nem kell taxizni. Ott a bkv, az Uber esatobbi... jah varjunk csak! Nekem a kedvencem az volt mikor siettem, megkerdeztem hogy kb mennyi ido. Valasz: tiz perc max. 25 perc mulva EN hivtam fel hogy hol van mar a taxim? Kiderult hogy a fazon rosz cimre ment ki, mikor megerkezett felre kellett ugranom a JARDAN, de a kaszni igy is surolta a sipcsontomat. Kinyitom az ajtot, beszalltam, majd se koszones se semmi, csak nagy felhaborodva kozli velem a ficko, hogy akkor keszitsek egy plusz ketezrest vagy azonnal szaljak ki a kocsijabol. Kikerekedett szemmel kerdeztem vissza, hogy mi a problema. Mint kiderult a fazon rossz cimet kapott es azt hitte en benaztam el valamit. Ekkor lett egyertelmu igazabol, hogy nem a sietsegben jott nekem, hanem idegbol. Allasinerjura siettem ezert kifizettem a 2000 huf pluszt, majd nagy duzzogva lepesben vitt ki a cimre, eleg nagy kerulovel. Termeszetesen elkestem, amit az interjuztatom meg is jegyzet. Valoszinuleg emiatt nem vettek fel, en meg soha tobbe nem utaztam azzal a taxitarsasaggal.

    VálaszTörlés
  44. Ez az egész 1 nagy kaka! Sokáig vívódtam, de úgy érzem, kell írnom pár szót! van taxis barátom, van rálátásom! Basznak adózni, okos az óra, megoldják.....Akkor meg? Nézd meg a tüntető taxisok ruháit, meg a tüntető nővérek ruháit! Hosszú hétvégén az összes taxi eltűnik, mennek wellnessezni:-) A kevés maradék meg beledobálja a gépekbe! Akkor most mi van? Valóban akkor kellett volna lázadni, amikor a sok faszságot kitalálták!! Beszéltem UFF!

    VálaszTörlés
  45. Nehari hogy bele szólok az UBER okosok dolgába,de annyi csacskaság van itt összehordva,hogy muszáj.Nagyon ködösek a tekintetek.
    Közel húsz évig benne voltam,talán lehet némi rálátásom.

    Először is.Ami a cikkben szerepel,az egy negatívum válogatás.Ilyen alapon bármit lehetne szapulni.
    Egyszer vacsoráztam egy étteremben,és bunkó volt a pincér,xar és drága volt a kaja.
    Megvan a véleményem az összes étteremről,engem már senki nem győz meg az ellenkezőjéről.Pusztuljon mind.
    Nos,kb ilyen szintű a gondolkodása annak,aki bálványozza ezt a cikket.
    A történet nem fehér vagy fekete,és már senki nem veszi észre a lényeget,csak mondja a magáét,sorolja általánosítva a rossz élményeit.(ki ne tudná? pl,én is mesélhetnék autószerelőről,kőművesről,buszvezetőről,akárkiről)
    Mocsok mindenhol van.
    Csak egy kérdés.
    A rossz éttermeket miért nem dobja ki magából a "szakma"?
    A borhamisítókat miért nem?
    Ilyet számon kérni ostobaság.
    Másik dolog.
    30 éve mondják,hogy hiénához nem beülni,mert probléma lesz.
    Az okos véleményformáló máig beül és csodálkozik.Gratulálok.
    És ebből vonja le a következtetésit mindenkiről.Brávó.
    csak hogy el hesegessük a félreértést.Az uber nem találta föl a spanyol viaszt.Amit csinál,azt úgy nevezik hogy címkiadó rendszer,amit bármelyik cég bevezethetett volna már,de mivel nem érdekük,xarnak bele.A leadót így is tolják nyomorultak,minek áldozni ilyenre?
    Harmadik,okosoknak:
    Lehet hogy 10 éve még igaz volt néhány állitás,de jópár éve más világ lett.Fix utazások,fillérre kimért utak a jellemzők.A pörgetés már csak hiéna jellegzetesség szinte,cégnél röpül (át a másikhoz,amig van hová) azonnal,és minden apróságért büntipénzek,de az hegyekben.

    Végére egy fejtörő:
    Ha annyi pénze van a taxisnak,hogy ötezresből sem tud vissza adni (mert lecsontozta a cége,akkor hétvégén melyik wellnesben tölti a pihenését ?

    (na,jöhetnek a személyeskedő hozzászólások)



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ok akkor kezdem: nem tudom mi ez az Uber, sose csinaltam, (bar ezek utan mar tuti kiprobalom) mind1, kerdes: ha annyira szar igy taxizni, a taxisoffor miert nem kezd uberezni? komolyan kerdezem, mert nem ertem es senki sem kepes elmagyarazni. Itt mindenki annyira haborog, meg nagyonokos, de sehol senki nem valaszol erre, tehat please...

      Törlés
    2. Azért nem kezd überezni,mert a taxis ha teheti,nem ugrál.
      1. ha elkezdi,akkor sem tudja kitermelni a taxi fenntartási árát,mert az über nem bruttó,hanem nettó áron szállít.Nem csak a benzin költsége van,mint az uberesnek,hanem közterhek is.Dolgozzon a havi 500 óra helyett 800-at?
      Lásd pl: havi tb a vállalkozása után.Vagy pl nem tudja kikerülni a drosztmatricát,mert anélkül nem mŰszakiznak le sárgát (nem úgy mint a civilek,és közel nem annyiból).
      Aztán ha mégis elkezdi,ott a sansz hogy kifog egy adó ellenőrt,és máris vigyorog nála a millás sárga csekk (pedig hivatalos).
      Aztán mehet vissza valamelyik céghez,ahová a vissza lépés is több százezer.Ezután elérte,hogy ugyanott marad,de milliós mínusszal.
      Ne feledjük: létezik a személyszállítási törvény,és az uber annak nem felel meg,mert tiltott tevékenységet folytat.
      A személy szállításról beszélek,nem a címkiadási módról,amivel folyton azonosítja mindenki.

      Törlés
    3. Ami kimaradt:
      azért sem ugrál,mert a taxis napról napra él.Ez a főállása leginkább,nem hobby,és nem tud pl "hitelezni" előre 2 heti üzemanyagot amíg a dollármilliomos főnökség kegyeskedik majd utalni.
      Vannak határidős befizetések,amivel nem nagyon lehet sakkozni,mert rögtön jön rá a bünti.
      Egy taxisnak ez nem kiegészítő kereset,nem szórakozás,hanem jövedelem forrás.

      Törlés
    4. Az meg egy nagy butaság,hogy nem fizet adót.
      Ahogy nem érkezik be valahová a "kötelezettség",máris felfüggeszti az adóhivatal a taxis adószámát,és ment a levesbe.
      Nem egy kollégámmal megtörtént.
      Addig nem kap cimet (de persze fizesse rendesen a havi apanázst a cég felé,a semmire),amíg nem rendezte,és vissza nem kapta.
      Elég egy nem betervezett meghibásodás,és jöhet a padló.

      Törlés
    5. Nem akar itt személyeskedni senki. A pincér/étterem példára, annyit, hogy a fogyasztó nem fog többé abba az étterembe, ahol a felszolgálás nem tetszett, és nem a betiltásukért tüntet. A taxinál is több társaság van ott is működhet ez, addig, míg az utas rá nem jön, hogy egykutya mind. Na akkor van baj és keres másokat. A taxistársaságoknál dolgozók miért nem rivalizáltak egymással, hogy kiszoruljanak a rosszabbak? Cégek a cégekkel, kollégák a kollégákkal. Erre kellene a transzparens minősítő rendszer, amit használ az Uber. Az utasra is vonatkozik! Honnan tudjam egyébként, azt, hogy hiénához, svindlizőhöz ültem be. Nincs ez a sofőrre ráírva, de ha első ránézésre nem bizalom gerjesztő, akkor sem válogatok a drosztnál, mert a sor elejére zavarnak. Ha meg leintek valakit, az is lutri.

      Törlés
    6. A pincér / étterem példáját csak azért hoztam szóba,mert állítólag az a bölcs,aki egy történésből ítél.Lehetőleg mindenkit.

      Miért nem rivalizálnak?
      Tudod mi a verseny fogalma,de tudod azt is,mi a kartel jelentése.
      Cég és utcán dolgozó, más-más érdek.
      Azt mondást szintén ismered,hogy az erősebb kutya b...arkobázik.

      Itt a gond,a tájékozatlanság.
      Honnan tudjam ki a...
      Közepesen ismeretekkel másodpercek alatt kiderül, első ránézésre.
      Ha a problémás lényeket vagy elkerülték volna eddig,vagy jelezték volna megfelelő helyeken,elképzelhető hogy kikoptak volna hamar.
      Mindenki a fenekével szavaz,de amíg van veréb,addig lóxar is lesz.

      Törlés
    7. Tudom mi a kartell, amit keményen büntetnek jobb helyeken. Ha ezt nem számolják fel akkor tényleg nem tudnak versenyezni egymással a cégek, pedig ez lenne az utas érdeke. A párom egy régi cégénél indokolt esetben taxikártyát vehetett igénybe. A vállalata megnézte kivel kezd, és jól együtt tudtak működni mindenki megelégedésére, de az ilyen megbízást ki is kellett érdemelni.

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  46. Zoltan Kadar : " Mondom, a taxisoknak nem az UBer betiltása ellen kellene tiltakozniuk, hanem az egyenlő feltételrendszerek kialakításáért."

    Jogos. A taxis is ugyanannyiert szolgaltasson mint az uber-es. meg van oldva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem erted. Adna annyiert a taxis is, de torveny van ra hogy nem teheti. Ezert kene a taxisnak a torveny ellen tuntetni, nem az uber ellen. Ez igy olyan hogy "nekem szar, legyen az uberesnek is.." tuntetes. Nekem ezert nem szimpi

      Törlés
    2. Akkor miért nem a taxitörvény és az őket kizsákmányoló társaságok ellen tüntettek és miért nem az egyenlő feltételekért a betiltás helyett? Szóval inkább megalkudnak, csak azok pusztuljanak. A buta, kényelmes gondolkodásukból, csak erre futotta.-:((

      Törlés
  47. Elmúlt életem során többször is utaztam taxival. Sajnos az Ubert nem ismerem. Bááár, ha jól belegondolok, akkor amikor sikerült kifognom a hiénát, lehet hogy az volt a taxis, és amikor beültem egy valódi taxishoz aki olcsóbban vitt el ugyanazon az útvonalon, akkor ubereztem?
    De tényleg... a hiénák ellen miért nem tüntetnek? Nem tudok....de tényleg bármennyire szeretnék, keresem a memóriámban hátha találok, nem találok egyetlen pozitív alkalmat sem ami a taxisok mellett szólna.
    Egyenlő feltételek? Itt? Az ésszerűtlenség és a kapkodás az ami jellemzi az egészet.
    Kíváncsian várom mi lesz a végeredménye ennek a hisztinek.
    De egyébként meg mi utasok vagyunk a hülyék, mert mi is hagytuk, hogy ez idáig fajuljon. Az évek során szó nélkül hagytuk, hogy letolják a torkunkon a brokit ahelyett, hogy léptünk volna.
    Nem láttam egyetlen benyújtott petíciót ami meg akarta volna állítani ezt az egészet. Igaz én sem kezdeményeztem.

    VálaszTörlés
  48. A háttered sajnos borzalmas, nagyon nehezen lehet olvasni rajta.

    VálaszTörlés
  49. Megmondtad a tutit, az biztos! Jól megszerkesztett, lényegre törő, érthető írás. Szerintem nagyon sokunk véleményét sikerült frappánsan belesürítened!

    VálaszTörlés
  50. Szia „srác”!!!
    Gondolom téged sem zavar ha tegeződünk!
    Ha a kutyát nem érdekelnénk akkor Te sem írnál rólunk! Vagy mégis?
    Az eleje szánalmas nem is írnék rá kommentet!!
    A „taxis bunkó” szimpatikus megnyilvánulás , miért általánosítasz??
    Ne ülj be „hiénához” rendelj céges autót ott ha „bunkó” a sofőr van kitéve utastájékoztató ( a nem céges taxiban is van, kötelező felszerelés , hiánya engedély visszavonást eredményez) ezen rajta van a BKK elérhetősége ahol panaszt lehet tenni illetve céges esetén a cég saját diszpécser központjának elérhetősége is. Ezzel szembe ha Uber-rel utazol és gondod van kinek tudod elsírni bánatod? Ja igen értékeled a sofőrt igaz ebben elmondani nem tudod , de majd ha itt is lesznek olyan súlyos dolgok mint külföldön (erőszak erőszakoskodás és a többi) akkor majd remélem sürögve forogva fogod keresni a megoldást.
    Amennyiben nem kíván az utas beszélni ezt közölni kell ,de érthető ha egy kolléga 10-12 órát ül a kocsiban szívesen beszélne 2-3 szót az utasával ha szimpatikus. Ezek után remélem a boltban és a zöldségesnél sem fogsz tárgyalni senkivel!
    „20” éves szar :Szánalmas és ez is bizonyítja fogalmad sincs a körülményekről , 10 évnél idősebb gk nem lehet taxi és jelenleg minimum eur4 2018-tol csak min eur 5 gk lehet meghatározva sok-sok más , de ne vesszünk most el ebben.
    Nem visz el a taxis: visszatérek rendelj cégest illetve , gondolom veled még sosem fordult elő , de vannak „szállíthatatlan” utasok az éjszakában pl. erősen ittas drogos agresszív illetve kajával itallal akar beszállni , ez érthető , hogy nem szállítható.
    Taxiba nem ültetsz be barátnőt egyedül????? Számos esetet mondok mikor taxis-ok védtek meg hölgyeket a nyílt utcán illetve kísérték be a kapuig mert féltek. Uber fronton még csak erőszakot olvastam.
    Arányok: valóban 5% , de fordítva ülj le szépen a körúton valahová és láss csodát 100-bol 2 „hiéna van. De miért is vannak „hiénák” : a cégek közel 100000.-ft-ot kérnek havi tagdíjra amiért cserébe elvileg címeket adnának. Lassan egyre kevesebbet adnak és nekik is üzenem ha nem lépnek nem lesz tagdíjfizető vagy jóval kevesebb mivel nem tudják kitermelni. És nem tiltani kéne a részvételt hanem pártolni . De ez is megérne pár szót. Szívesen beszélgetek erről is ha kell.
    A becstelenek és lehúzósak és senkit sem sajnálsz és mindenki rossz korrupt: Erre annyit én olvastam már korrupt rendőrről politikusról tigázosról és minden szakmában , de nem mondtam gondoltam ,hogy mind az illetve nem mondtam ,hogy rendőrség helyett legyen csendőrség és a többi és a többi.
    Menekültek akik németországban megerőszakoltak nőket máshol robbantottak őket miért nem veszed egy kalap alá. De minket akik egy nyelvet beszélünk azokat alázod.
    Uber ára:sajnos ők nem a hatósági áron dolgoznak és másnak sem felelnek meg ezért olcsobbak és tudnak így dolgozni. Ők nem baj ,hogy ezt csinálják a külföldi multi ismét teret akar hódítani és te tapsolsz hozzá. A kisboltosokat sem sajnálod gondolom akiket a tacsko meg a madaras tacsko tett tönkre. Gratulálok.
    Árainkat hatóságilag állapították meg mint azt is , hogy sárgák legyünk és a többi. Droszt 82500ft-ért utasbiztosítás ha netán bajod esne a kocsiba , náluk ez sem kötelező.
    Droszt: e nélkül jelenleg Bp-en nem végezhetsz taxi szolgáltatást , és egyeduralma van a Bkk-nak.
    De nem folytatom ha netán érdekel a véleményem és a valóság keress meg és mesélek.
    Küldök érted taxit hogy ne a 20 éves emlékeidböl élj.

    P. Tamás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tetszik az írás, mert tényszerű és tárgyilagos, de a 20 éves emlékek azért élnek tovább, mert az olyan arcok, akiket a tüntetésen láttunk, és azok a visszásságok, amiket időnként tapasztalunk tovább éltetik őket. Ez a kontraproduktív, amatőr tünti nemcsak negatív reklám volt annak a pár cégnek akit képviseltek, hanem a többieknek is akik oda se mentek. A vita indító cikkben leírtak, a vitatható 5%-ot leszámítva egyszerűen a taxisokra égtek a tisztességesek minden igyekezete ellenére. Ahhoz, hogy ez megváltozzon nagyon sokat kell még tenniük a sofőröknek. A magas tarifa az igazi probléma, amit még 400 Ft körüli benzin árral rögzítettek fenntarthatatlan, ezért eleve csökkent a forgalmuk a cégeknek, amit tovább rontott az Uber megjelenése. Ez a magas, hatóságilag rögzített ár az igazi probléma, ez tartja vissza a szolgáltatástól a kispénzű utasokat. Mintha megismétlődnének a 90-es évek, amikor szedett, vedett, mosóbenzines kétüteműektől kezdve sokan feketetaxiztak, mert a lecsórósodott nép nem tudta megfizetni a normál árakat Ez folyik most is modernebb formában. Szóval nekem egy kicsit de ja vue érzésem van.

      Törlés
    2. Akkor most elmondom, hogy miért tekint benneteket az UTAS (jól jegyezd meg ezt a szót, belőlünk szeretnétek élni) hiéna sutyeráknak.
      1. Beülök hátra a taxiba, amire a telefonos hívás után az ígért 8-10 perc helyett 22 percet vártam, a kollégád, elkezdi a társalgást az időjárásról, a forgalomról, gyurcsányozik, mocskoskommunistázik, kurvára nem érdekel, mert dolgom van. Mondom is neki, hogy "ne haragudjon uram, szeretnék dolgozni, nem baj, ha most nem önnel beszélgetek?" Tag mondja OK, de valószínűleg megsértődött, mert ezek után idegből és életveszélyesen vezetett. Nem voltam elég udvarias? Egyáltalán; kell-e, hogy ennél udvariasabb legyek?. Nagyjából szarok rá, hogy a te kollégád napi 10-12 órát vezet, nem feltétlen szeretnék vele beszélgetni. Mint ahogy a Tescoban sem beszélgetek a személyzettel. Vannak barátaim, van családom, van törzshelyem, a kollégád nyugodtan végezze a munkáját; én is az enyémet.
      2. Ha nincs kedvem jattolni, akkor a kollégádnak ne remegjen meg a keze és adjon vissza. Kérdés nélkül.
      3.http://444.hu/2015/04/02/egyre-kemenyebben-zaklatjak-a-taxis-hienak-a-ferihegyi-utasokat/
      Ő is a te kollégád, ugye nem haragszol, ha nem őt választom.
      4.Ő is a te kollégád:
      http://index.hu/belfold/2016/01/19/uberesekkel_kotekedtek_soforoket_fenyegettek_autot_rugdostak_a_taxisok/
      5. Ezért nem ül a be a csajom a kollégádhoz, többek között: http://homar.blog.hu/2014/10/06/_na_merre_lesz_az_ut_dragam_igy_beszelget_az_udvarias_taxis
      Nem kell személyeskedni és nem kell ajánlatot tenni a barátnőmnek azt illetően, hogy melyik testnyílásába helyezné a kollégád a szánalmas kis micsodáját. Tudom, hogy csak segíteni akar, de bízz bennem, otthon is teszem a dolgom. ;-)
      6. Na, a Karvaly nevű kollégád tényleg szimpatikus alak. https://www.youtube.com/watch?v=wFvS92Xlv4Y
      Hozzá is szívesen beülök.

      Van még kérdés?

      Pista

      Törlés
    3. Tisztelt Hozzászólók! (laikusok és szakmabeliek)

      Kérem szépen, hogy azt a kicsi különbséget vegyék figyelembe, ami a taxi és a személygépkocsis személyszállítás között húzódik.

      Tarlós főpolgármester úr által besárgított budapesti(!) taxik nem esnek egy megítélés alá a "nem taxi"-ként jelölt egyéb szállítókkal.
      Mint pl. a limuzin szervizek vagy MB Elite és hasonló cégek mint Uber, Black Lane, My Driver, Wunder stb. akik saját maguk által szabott árakon dolgozhatnak, mint 2013. szept 1 előtt a taxisok.

      A taxisok tüntetése olyan mintha a városban lévő üzletek tulajdonosai az internetes áruházak ellen tüntetnének (posta vs. e-mai).

      És azért nézzük meg, hogy kik voltak kinn az utcán,illetve kik találkoznak azzal az esettel, hogy az ő(!) utasukat Uberes viszi el...

      Valószínűleg, frekventált helyen, egy helyről dolgozó taxisok akiknek a díjai finoman szólva nem voltak szinkronban az adott helyen, utazni vágyók elképzeléseivel...

      Kérem mindenki a saját lehetőségeihez képest vonja le a következtetéseket a fentiekből.

      Üdvözlettel:

      L.

      Törlés
    4. Akárhogy erőlködsz, sajnos a tapasztalatok mást mutatnak. És kár nemzeti vonalra terelni a témát, mert még nem felejtettük el a nagy taxisblokádot, amikor az SZDSZ által támogatva, a nemzeti kormányt akarták a taxisok megbuktatni. Egész egyszerűen túlhaladott az a szisztéma, ahogy a taxitársaságok működnek. A mobil aplikációé a jövő. És én még egyáltalán nem hallottam erőszakoskodó Uber sofőrről.

      Törlés
  51. Miért van az, hogy M.O-n minden "forradalom" a nyugati után hosszú idővel veszi kezdetét. Nem egymás torkának kellene esni, blokádokat állítani, vagy blogokban véleményeket, hanem megnézni máshol miként oldották meg. New Yorkban pl. a taxis cégek megcsináltatták a saját applikációikat és így a központok költsége csökkent amit nem zsebre vágtak, hanem fejlesztettek vagy árat csökkentettek.
    A South Park nevű társadalomkritizáló amerikai rajzfilmsorozatban 2 évaddal ezelőtt már pont ugyanezt az egymás torkának esést mutatták be az uber, ami most Budapesten folyik.
    A szaksajtó pedig leírta, hogy nem a taxisok ellen, sokszor még csak nem is az ár miatt választják sokan az ubert, hanem azért mert már az okostelefonokon folyamatosan megy a net és a messenger mellett sokkal egyszerűbb egy applikációban kocsit rendelni, mint várni, hogy valaki felvegye a telefont. + a világ tendencia a kommunikációban inkább eltolódott a személytelen irányba, egyszerűen jobb szeretünk arc nélkül rendelni, beszélgetni, vitázni, hajba kapni egymással.

    VálaszTörlés
  52. Megmosolyogtattál...már ezért érdemes volt elolvasnom.Van némi igazság abban amit írtál,csak egy kicsit eltúlzod.Mindent két oldalról kell nézni,és Te csak a szélsőségeket emelted ki.Itt nem az a baj hogy az Uber dolgozik,hanem a feltételekben rejlik a probléma.A hatósági árról annyit,hogy vannak költségek,amiről fogalmad sincs.Ma egy taxisnak 100-110 Forintba kerül egy kilóméter,ez olyan,mint bármelyik vállalkozásnak a rezsi óradijja.Nem minden métert utassal teszel meg,így az üres kilóméterek is ugyanannyiba kerülnek.Van egyszer a guruló,amiről Neked fogalmad sincs,csak vagdalozól a számokkal,és van egyszer az oránként megetermelt pénz,ettől lesz gazdaságos a vállalkozás.Akkor miért nem bloggoltál,amikor 190-200 forintért vittek,és 430 Ft. volt egy liter benzin ára.Az árverseny amivel nyomorba döntöttek sok taxist,a fuvarszevezők fegyvere volt,ők mondták meg mennyiért kell menned,és őket nem érdekelte mennyire vagy gazdaságos.Ez a mostani ár,normális fuvarszám mellet hoz annyit amiért érdemes dolgozni.Akérdésed gondolom az,akkor hogy éri meg az Ubernek.Úgy hogy nem fizet a sofőr közterhet,és nem kell 3 milláért autót vennie.És akkor beszéljünk a az Uber szorzóról,amit nem említenek sehol.Miért nem anyázol,hogy szilveszterkor,belváros Vecsés viszonylatban 30 000 volt a fuvardíj,vagy egy 5 km-es utért elkértek 6000 froncsit...ez nem lehúzás?Nálam szilveszterkor,karácsonykor is 280 volt egy kilóméter.Beleolvastam egy két bloggodba,szerintem Te még magaddal sem vagy kibékülve,nemhogy a világgal.Véleményem szerint van mit a tejbe aprítanod,mert ami a sorok között van erre utal.Nekem van egy álláspontom,a taxizás ma kényszer vagy luxus,egy kényelmi szolgáltatás.Meg kell fizetni,mint mindent ebben a világban,és én nem vagyok sem szociális intézmény,sem krőzus.A fogorvos is beépíti az árába a fertőtlenítés költségeit,az étteremben is kifizeted a mosogatás árát...vagy nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd ha már nem lesz más a piacon,és fölmennek 500-600/km-re,meghallgatom a véleményeket megint

      Törlés
  53. Megmosolyogtattál...már ezért érdemes volt elolvasnom.Van némi igazság abban amit írtál,csak egy kicsit eltúlzod.Mindent két oldalról kell nézni,és Te csak a szélsőségeket emelted ki.Itt nem az a baj hogy az Uber dolgozik,hanem a feltételekben rejlik a probléma.A hatósági árról annyit,hogy vannak költségek,amiről fogalmad sincs.Ma egy taxisnak 100-110 Forintba kerül egy kilóméter,ez olyan,mint bármelyik vállalkozásnak a rezsi óradijja.Nem minden métert utassal teszel meg,így az üres kilóméterek is ugyanannyiba kerülnek.Van egyszer a guruló,amiről Neked fogalmad sincs,csak vagdalozól a számokkal,és van egyszer az oránként megetermelt pénz,ettől lesz gazdaságos a vállalkozás.Akkor miért nem bloggoltál,amikor 190-200 forintért vittek,és 430 Ft. volt egy liter benzin ára.Az árverseny amivel nyomorba döntöttek sok taxist,a fuvarszevezők fegyvere volt,ők mondták meg mennyiért kell menned,és őket nem érdekelte mennyire vagy gazdaságos.Ez a mostani ár,normális fuvarszám mellet hoz annyit amiért érdemes dolgozni.Akérdésed gondolom az,akkor hogy éri meg az Ubernek.Úgy hogy nem fizet a sofőr közterhet,és nem kell 3 milláért autót vennie.És akkor beszéljünk a az Uber szorzóról,amit nem említenek sehol.Miért nem anyázol,hogy szilveszterkor,belváros Vecsés viszonylatban 30 000 volt a fuvardíj,vagy egy 5 km-es utért elkértek 6000 froncsit...ez nem lehúzás?Nálam szilveszterkor,karácsonykor is 280 volt egy kilóméter.Beleolvastam egy két bloggodba,szerintem Te még magaddal sem vagy kibékülve,nemhogy a világgal.Véleményem szerint van mit a tejbe aprítanod,mert ami a sorok között van erre utal.Nekem van egy álláspontom,a taxizás ma kényszer vagy luxus,egy kényelmi szolgáltatás.Meg kell fizetni,mint mindent ebben a világban,és én nem vagyok sem szociális intézmény,sem krőzus.A fogorvos is beépíti az árába a fertőtlenítés költségeit,az étteremben is kifizeted a mosogatás árát...vagy nem?

    VálaszTörlés
  54. Az a baj, hogy nem értjük, miről is szól a mostani taxis demonstráció nem, nem arról, hogy a szemét taxisoknak fáj, hogy egy olcsóbb szolgáltatás elveszi az utasokat. Az uber ráadásul nem is olcsóbb, sőt! A teljesen jogos felhaborodas oka: a Fidesz kötelezte a taxisokat, hogy sárga autóval dolgozzanak. Ez több 100 ezres kiadás. A Fidesz kötelező fuvardijat határozott meg a taxisoknak. Sem olcsóbb árakkal utast szerezni, sem nagyobb tarifával pluszt adni nem lehet. Ez is sok cégnek veszteséget jelent. A Fidesz megszabta, milyen autója lehet a taxisoknak. motorccm, fogyasztás, teljesítmény, kor, és sok más alapján. Ez sok taxist ellehetetlenitett. És milyen furcsa, ezek a szabályok mikor jöttek be? Bizony, másfél hónappal azelőtt, hogy megjelent egy zsidó kézben lévő, mobil alkalmazassal működő csapat, az uber. Uberezni lehet bármilyen színű, korú, állapotú autóval. Bármilyen tarifával, taxameter, engedélyek, adózás, stb. nélkül. Jó, legyen uber, miért ne? DE! Ne tegye tönkre a kormány a magyar taxisokat egy zsidó csapat kedvéért! Vagy az uberre is vonatkozzon minden, ami a txisokra, vagy senkire semmi! Ezt kérik a taxisok. Egyenlő jogokat, feltételeket. Nem többet. És milyen érdekes, a zsidesz semmit nem tesz az ügyben, csak igyekszik lejaratni a taxisokat. Ügyes...

    VálaszTörlés
  55. Mankóval (friss törés, féllábon ugrálva) jöttem a Népligetig busszal, a VIII. kerületbe utaztam volna, már a BKK-s emelés után (Miminobil 165, BKK 280/km). Ugrik rám a hiéna. Én a Balkánon tanultam meg taxissal bánni:
    -- Mennyi lesz a fuvar a Mátyás térig?
    -- 4000.
    -- Uram, ne vicceljen! -- Kikéri magának a hiéna:
    -- Uram, én pénz dolgával sosem viccelek!
    Hívtam a Minimobil utódját, 1600 volt a fuvar, nyugtával.

    De voltak jó taxis útjaim is, itthon és otthon is (Kolozsvár: félárú a busz és a taxi, amúgy 300-400 ezres nagyváros, drága a lakhatás és benzin).

    VálaszTörlés
  56. A blog írója elérte a célját. Végigszaladt a Facebookon és keveseket érdekel hogy a tartalma ezeréves városi legendákon, általánosításokon alapszik...

    VálaszTörlés
  57. Szepen megfogalmazott iromany de sajnos nagy kapufa is! Nem sikerult ugyanis kiragadni a tuntetes lenyeget. Nem kimondottan az uber ellen szolt a tuntes hanem sokkal inkabb a jogellenes magatartasrol amit az uberhez hasonlo szervezodesek csinalnak! Mai hatalyos jogszabalyok nagyon erthetoen megfogalmazak a szemelyi szallitas felteteleit. Melyeket az uberhez hasonlo kepzodmenyek semmibe vesznek...es ami nagyobb baj nincs ki ellenorizzen,betartasson.

    VálaszTörlés
  58. Elolvastam a cikket és a hozzászólások többségét is. A cikkel alapvetően egyetértek, Uberesekben soha taxisokban nagyon sokszor csalódtam (még vidéken a fix tarifás taxis is megmagyarázta, hogy ez az út miért kerül közel 2x annyiba...)!
    De a sok vitát elkerülendő a taxisok választhatnak, ők is Uberezhetnénk. DE, inkább tüntetnek az ellen. Vajon miért?! Érdemes ezen elgondolkozni...

    Továbbá az ellenző hozzászólások többsége az adófizetés hiányát említette az Uber ellen. Itt szeretném kiemelni, hogy az Uber egyáltalán nem zárkózik el az adófizetéstől, az Észt adóhivatallal pl. most közösen dolgoznak egy rendszer kialakításán, hogy adózási szempontból is átlátható és követhető legyen a szolgáltatás! Linkelném, de valószínűleg eltávolításra kerülne, viszont az "észt" és "uber" kulcsszavakat használva nem nehéz rábukkanni a neten! ;)

    VálaszTörlés
  59. TÖbb százezres kiadás a sárga fólia? Hahaha, hol élsz barátom? Ezek még abból is a legnagyobb kedvezményeket harcolták ki és 150 ezer Ft-ból már kész is lett a taxis sárga fólia. 20 év alatt lett egy 150 ezer Ft-nyi kiadásuk? Tényleg? És szerinted más vállalkozóknak nincs kiadása? Ennek 10x-esei vannak. HÁNYINGERKELTŐ brigád ez a taxis, lehúzó ócskaság...maffia.vagy minek nevezzem. Remélem éhenpusztul MIND!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondj lécci olyan vállalkozást,ahol 80% költség elszámolást enged az adóhatóság.
      Még mindig nem érthető a lényeg,úgy tűnik

      Törlés
  60. Ja és a fóliával csak jól jártak. 2-3-4 év után leszedik, amikor eladják az autójukat és mivel sértetlen maradt a fólia miatt a fényezés, szokásukhoz híven szépen visszatekergetik a km-órát, hogy ismét átbasszanak valakit. TILTSÁK BE A TAXIT. Go for it UBER!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsófi!

      A fóliával igazad van, a németek több mint tíz éve így adják el a kifutott taxikat a Balkánra.
      De azért egy tíz éves taxi azért már nem szűzlány és a műszaki vizsgán évente felírják a km óra állást és aki visszapörget a bűncselekményt követ el.
      UBER go for legal!

      Törlés
  61. GYerekek ez epic! A göncölszekeres rész HAHAHAAHAHAHAHAHAAAAAA Istenem deszép!

    VálaszTörlés
  62. Egy tiszta átfogó kép és hang:
    https://www.youtube.com/watch?v=3MbtKpPXKDE

    VálaszTörlés
  63. itt a NAV állásfoglalás:

    Uber-sofőr vagyok, hogyan adózzak?
    A mobil alkalmazások segítségével igénybevett személyszállítási szolgáltatás nyújtóinak (például Uber-sofőrök) adókötelezettségeik teljesítése során az egyes adó jogszabályok általános rendelkezéseit kell alkalmazni.

    Adószám kiváltása szükséges

    A platform alkalmazásával összefüggő szolgáltatást nyújtó, másik tagállamban letelepedett céggel szállítási szolgáltatóként szerződéses kapcsolatban álló belföldi személy (a továbbiakban: vállalkozás) a saját nevében és ellenérték fejében nyújt szállítási szolgáltatást az utasnak.
    Szolgáltatásának üzletszerűségére tekintettel az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 5. § (1) bekezdése és 6. § (1) bekezdése alapján áfa-alany. Ezért adózóként való bejelentkezési kötelezettség terheli, melynek során az Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószámot állapít meg a számára. [A gazdasági tevékenység bejelentésének elmulasztása illetve a gazdasági tevékenység adószám hiányában való folytatása az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) rendelkezéseibe ütközik és a hivatkozott jogszabály előírásai alapján szankcionálható.]

    ....

    Számlát kell adni az utas részére

    A sofőrt az utasok számára nyújtott szolgáltatás után adó fizetési, bevallási és számlaadási kötelezettség terheli. Az utas nem közvetlenül a sofőrnek fizet viteldíjat és azt nem készpénzzel, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel vagy pénzhelyettesítő eszközzel teljesíti, ezért – az Áfa tv. 165. § (1) bekezdés b) pontja alapján – a sofőr nem mentesülhet a számlaadási kötelezettség alól. Az utas számára nyújtott szolgáltatásról minden esetben számlát kell kibocsátania, legkésőbb a szolgáltatás teljesítését követő 15 napon belül. A szolgáltatásról kibocsátott számlában adót is tartalmazó ellenértékként az utas által megtérített teljes összeget kell szerepeltetnie.

    ....


    Reméljük, összeállításunkban minden kérdésére válasz kapott. Amennyiben további kérdése merül fel, úgy munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére ügyfélszolgálatainkon vagy a 06-40/42-42-42 telefonszámon.

    Nemzeti Adó- és Vámhivatal

    VálaszTörlés
  64. Én még nem utaztam taxival és ha lehet elkerülöm. Sétáltam már több kilométert hazafelé csak mert nem találtam meg az éjszakai járat megállóját. Inkább a séta, mint a taxi, már csak azért is mert az a két-három ezrest amit elkérnek eltudom köteni másra is és legalább addig is mozgok. Annak ellenére, hogy én még nem ültem sárgában, minden ismerősöm, akit megkérdezek csak rosszat mond róla( persze tudom jól, hogy vannak rendes taxisok is, olyat például én láttam, szépen kiszált, udvarias volt az utassal, segített neki ). De nem kell olyan messzire se menni. Anyám jött haza külföldről tranzittal, Keleti mellett rakták ki, akkoriban onnan két utcára laktam a Péterfy-ben. Megkért egy taxist, hogy vigye el oda, és előre megkérdezte a sofőrtől, hogy kb mennyibe fog ez neki kerülni, a sofőr mondott neki egy összeget, majd mikor anyum mondta neki, hogy nála csak euró van, a sofőr mondott egy újabb összeget, ami forintba átválltva majdnem kétszer annyi volt, mint az előző. Sajnos nem volt szerencséje, mert nem járatos a fővárosban és nem tudta hogy merre lakom, ráadásul még az eső is szemerkélt.

    A leírtak ellenére nem fogok UBERezni sem és nem vagyok egyik "oldalnak" sem a pártján. Szükség van taxisokra is és szerintem az UBERrel sincs baj, mindenki el tudja dönteni, hogy mit akar használni. A mostani taxis blokád, kb olyan volt, mintha a taxisok azért tüntetnének, hogy az emberek miért utaznak metróval a taxi helyett ( legalábbis nekem ez jött le, és nyugodtan bele lehet kötni ebbe, nekem ez a véleményem). Személy szerint maradok a jó öreg gyaloglásnál, vagy ha éppen működik akkor a BKK-nál.

    Viszont egy dolgot nem értek. Fentebb olvastam, hogy írták páran, hogy a taxisok nem saját autóval dolgoznak, ( megmondom őszintén ez nekem új hír volt, mindig azt hittem saját verdával nyomják ) de ha nem saját az autó, akkor miért nem a cégek ellen tüntetnek, akik kizsákmányolják őket azzal, hogy a céges autónak a fentartásait ( korábban leírták őket nem emlékszem a pontos szakszavakra és nincs is kedvem kikeresni, akit érdekel megtalálja) rájuk hárítják. Ez egy ésszerű lépés lenne, és ha mondjuk azt olvasom az interneten, hogy a taxisok felléptek a kizsákmányoló cégek ellen, akkor még talán azt is mondtam volna, hogy ezek a taxisok milyen fasza "gyerekek", jó látni, hogy kiállnak az érdekükért, ami mellesleg manapság nem olyan nagy divat, de ez nem ide tartozik most.

    Szóval ennek a hosszú szövegnek az a lényege ( az olvasni nem akarók kedvéért, amilyen néha én is vagyok ), hogy ha a cégek olyan szemetek a taxisokkal, akkor a sárga autók vezetői miért nem állnak ki magukért a cégekkel szemben, vagy ne adja isten az állammal szemben, ha esetleg a cégek keze meg lenne kötve?

    ( Nyugodtan lehet, személyeskedni, szidni a felmenőimet. Ez a saját véleményem, nem akarok senkit meggyőzni semmiről, csak úgy érdekelt és kifejtettem. Egyébként meg tökre bejönnek a taxik, mármint maguk az autók, tetszik a színük. :) )

    VálaszTörlés
  65. Taxis. Ez a szakma sajnos jelképévé lett a Kádár rendszerben fogant simlis, ügyeskedő, pitiáner, tahó, igénytelen, de önérzetes ember típusának. Legalábbis Budapesten. (Érdemes megnézni a témában, Cserhalmi György kitűnő alakításában a Dögkeselyű c. filmet.) Aztán jött a rendszerváltás és sok állás nélkül maradt volt besúgó (III./III-as) gyarapította ezt a szép társaságot. Akiknek aztán szerepük volt az úgynevezett taxisblokád megszervezésében is. Amikor jogot formáltak arra, hogy három napra megbénítsák az ország közlekedését, mert az Antall kormány merészelte a benzin árát is a piaci árakhoz igazítani. Ne felejtsük el, hogy ekkor - csupán Budapesten- 5000(!)-en taxiztak feketén, mindenféle engedély nélkül. Hogy azóta mi történt, azt szemléletesen leírja a fenti cikk. De most jön a bökkenő. 26 évvel a rendszerváltás után a kormány (és annak feje) azt nyilatkozza, hogy „igaza van a taxisoknak”. Hát persze. Ahogyan a kommunista vezetésnek is „igaza volt” 1973-ban, amikor a kőolaj árának növekedésekor nem akarták modernizálni, hanem rezsicsökkentésbe kezdtek külföldi hitelekből.

    VálaszTörlés
  66. egy bekezdéssel nem értek csak egyet, az utolsóval: Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Amit pedig ti műveltetek az elmúlt évtizedekben, olyan a világon nincs. És ne is legyen soha többet.” szerintem a magyar állam még a taxisokat is "Ubereli" :)

    VálaszTörlés
  67. http://www.portfolio.hu/short/csattanos_valaszt_adott_az_uber_a_taxisoknak.230891.html

    VálaszTörlés