2016. szeptember 26., hétfő

Sehogy sem stimmel a körúti robbantásNem akarok sem pánikot kelteni, sem gyanúsítgatni, sem összeesküvés-elméletekben részt venni, ezt rögtön leszögezném. Mindössze arra szorítkoznék, hogy a hatalmas hírtömegből, és a hivatalos tájékoztatásból, valamint a személyesen tapasztaltakból adjak egy gyorselemzést arról, hogy vajon mi történhetett, és mi nem. Teszem ezt pusztán abból az okból, hogy elképesztően dühös vagyok, és mezei állampolgárként tényleg nagyon tele van a tököm azzal, ami történik körülöttünk. Végtére is egy nagyon sok emberélet kioltására alkalmas bomba robbant a városom kellős közepén, úgyhogy annyit minimum megérdemlek, megérdemlünk, hogy normálisan elmondja valaki, mi a tököm történt. Vegyük hát sorba, mi minden NEM stimmel ebben a sztoriban.

1. Rendőröket akartak kivégezni

Ezt immár a Nemzetbiztonsági Bizottság is megállapította, kijelentette, az ORFK főrendőre után, tehát innentől el a hivatalos motivációja a történetnek. A következő gondjaim vannak ezzel.
 - Miért akar valaki két mezei járőrt lemészárolni?
- Ha le akar, miért szombat este, buli csúcsidőben, a hivatalos tájékoztatás szerint 145 kamera jelenlétében teszi ezt?
- Miért a belváros kellős közepét választja helyszínnek, ahonnan egy merénylet után a lehető legnehezebb kereket oldani?
- Miért egy bombát választ módszernek, amit letesz a földre, hátha arra mennek majd a rendőrök?!
- Minden merénylő gondolom tisztában van vele, hogy a rendőrgyilkosság a gyerekgyilkossággal egyenértékű vörös posztó a rendőrök szemében, hiszen kolléga, stb, nem is kell magyarázni. Ezek után azt a napot választotta a merénylő egy kettős rendőrgyilkossághoz, amikor az Operában 3 utcával arrébb idénynyitó volt hatalmas rendőri biztosítással, lezárásokkal, illetve Fradi-Újpest az Üllői úton 1200 kivezényelt rendőrrel, top buli szombat este rengeteg civil ruhással és extra rendőri jelenléttel?
- Megnézve a frissen kitett videót a jelenetről belátom, hogy könnyű arra a következtetésre jutni, hogy a rendőrök voltak a célpontok. Akiket mindentől teljesen függetlenül hihetetlenül sajnálok, és nagyon remélem, hogy jobban lesznek hamar. De ugyanilyen logikus magyarázat lenne az is, hogy letette a táskát, a rendőrök arra mentek, a merénylő meg beszart, hogy kibökik a táskát, ezért inkább azonnal működésbe hozta a bombát.

Ráadásul ha az összes fenti szempontot megpróbálom egyszerre figyelembe venni, sajnos ez a sztori sántít. És mielőtt bárki azt gondolná, hogy ki akarok lyukadni valahova ezzel a gondolatmenettel, újra leszögezem, nem akarok elméleteket gyártani. De a rendőrségtől speciel többet várok annál, mint hogy "megtámadták a rendőreimet". Annál meg pláne, hogy "megtámadták a magyarokat"

2. Tájékoztatás úgy általánosságban, illetve annak hiánya

A felháborodásom másik, igazából legfőbb oka. Mit képzel a rendőrség, de komolyan? Egy tömött városközpontban robbant valaki baszod, te meg 20 óra múlva lazán sajtótájékoztatsz egyet? Eszeden vagy? Nem kéne bemondani a rádióba AZONNAL, hogy a/menjen onnan mindenki, b/nem számítunk több robbantásra/ elképzelhető, hogy a környéken még lesz valami balhé, c/ biztosítottuk a környéket, d/ maradjatok otthon/ ne maradjatok otthon, d/baleset volt / merénylet volt / vaklárma volt / papucs orrán pamutbojt? Netes újságokból szórványos riadóláncban értesülünk arról, hogy a rend őrzői mit "üzennek", "mire "kérik a lakosságot", nem áll ki AZONNAL se a főpolgármester, se budapest rendőrfőkapitánya, se a TEK főnöke, sőt ezek közül egyik se áll ki EGYÁLTALÁN? Nem nyugtatja meg senki a lakosságot, nem figyelmeztet semmire, nem mondja, hogy erre menekül a merénylő vélhetően, hogy egyedül vagy húszan van (mert mi, a rendőrség már láttuk a felvételt, kedves lakosság, és egyéni akció volt / barkácsolt szar volt / profi akció volt, hanem megy a ködösítés, a zavarkeltés, Budapest lakossága meg találgat 1 teljes napig?! Mi a fasz van? Aztán még el is mondja másnap valami huszadrangú halljakend, hogy a félinformációknak senki se üljön fel? Hát akkor TÁJÉKOZTASS NORMÁLISAN, de azonnal, mert gyerekek, családok, turisták, élő, lélegző emberek százezrei mozognak, laknak, utaznak, léteznek azon a környéken, és minden más környéken is. Jogom van tudni, ami tudható, jogom van arra, hogy segíts engem információval, hogy ne hagyjatok hivatalos info nélkül full szarban egy egész várost, a kurva életbe. Azért vagy, hogy őrizd a rendet, vezesd a várost, és ha felrobban valami a belvárosban, akkor ne egy dadogó ügyészségi aktakukac meg egy egyenruhás droid olvasson fel monoton hangon egy előre megírt szöveget, hanem kompetens, tettrekész, szervezett rendvédelmi szervek mondják meg, hogy mi a szar van, világos? Főleg, hogy félmillió óriásplakáton látom másfél éve nonstop, hogy megvédesz, de meg ám.

3. További zavaró tények, körülmények, és események

Hol voltak azok a hajléktalanok, akik pont ott laktak, ahol robbant a bomba? A mozgássérült (!) fazon, aki 2 éve ott pecózik eszetlen sok cuccal, az pont akkor, pont hova tűnt? Az Operánál lévő rendőrök, meg a bulinegyed rendőrei közel voltak, de az amatőr felvételeken látható, hogy 1 perccel a robbanás után 10-15 rendőrautó állt a helyszínen. Ez gyakorlópályán is bámulatos sebesség, a majdnem felrobbant fotós szemtanú szerint meg a robbanás után aránytalanul hamar már civil ruhások mentették a sérült rendőrt. Alig elképzelhető, nem? Továbbá  kirobbantak az ablakok körben az összes házban. A felvételeken látszik, hogy lényegében méterekre a rendőröktől vannak járókelők. De civil sérült az - hála istennek, nyilván - nem volt. Az egész videón látszik, hogy a rendőrök előtt és mögött 2-3 másodperces távolságban vannak civilek. Szinte csoda, hogy senki sem sérült meg a járókelők közül. Felmerül a kérdés, hogyha ennyire profi volt az a nyomorult, aki robbantott, és tényleg a rendőrök voltak a célpontok, akkor hogyhogy a rendőrök még élnek? És ha 2 ember ennyire precízen irányított felrobbantása volt a cél, akkor minek a szögbomba, ami arra való, hogy nagy területen szórványos pusztítást okozzon, minél több embert sebesítve meg? Pardon, ha tényleg szögbomba volt, akkor akik a rendőrök előtt/mögött sétálnak 4-5 méterre, hogyhogy nem sérültek meg? Csupa kínzó, kellemetlen kérdés, amire nem kapunk választ. A rendőrség a lakosság segítségét kéri, de a lakosság semmiféle segítséget, vagy információt nem kap a rendőrségtől. Csak összevissza, zavaros, egymásnak ellentmondó hülyeségeket beszél mindenki, aki beszélni jogosult. Annyira, de annyira dühítő.

További kérdésem, hogy a hírekben szereplő 145 kamera felvételéből egy szombat esti robbantás után miért HÉTFŐ estére adott képet és videót az elkövetőről a rendőrség? 2 nap alatt a határok nélküli EU-ban elvezetek Lisszabonig, kedves magyar rendőrség. Ha ez egy úgynevezett fontos ügy, ahol meg akarja találni a tettest a hatóság, úgy az internet korában mi tartott ennyi ideig? Műszakváltás volt? Kávészünet? Nem 1500 rendőr, TEK-es, hángérien jamesbond és minden mozdítható ember ezt a pasast üldözi? Remélem, hogy de igen, akkor viszont 145 kamera felvételét megtekinteni, kivágni, közzétenni úgy 6 óra alatt lehet, azaz vasárnap reggelre. Gondolom Pintér Sándor miniszter úr nem csak a sebesült kollégák miatt érezte úgy vasárnap, hogy a helyszínen kell megtekintenie a történteket, hanem súlyt is kívánt adni az ügynek, legalábbis merem remélni. Ebben az esetben viszont mégis mi tartott két napig? Két nap alatt megszámolja egy közepes geek egy programmal, hogy a múlt századi orosz irodalomban hány a betűt írtak le összesen, ember. Itt meg több videofelvétel van a tettesről, mint az elmúlt 5 világbajnoki futballdöntő összes góljáról együttvéve. Magyarország egyik legforgalmasabb pontján felrobbantanak két rendőrt, és ezek a nevetségesen homályos fotók, meg távoli kamerakép a legtöbb, amit tudunk? Már elnézést, de a Marsról élesebb képek jönnek. Ez alapján kér lakossági segítséget a rendőrség? Ez a legjobb felvétel? 145 kamerából? Csak én vagyok ennyire nagyravágyó, vagy itt nyert bizonyítást az a városi legenda, mely szerint ezek a szar kamerák basztatásnak vannak kitéve, de nem is működnek?

Vagy legyen az, hogy akkor álljatok ki, és mondjátok el, hogy egy kis méretű, barkácsolt, jelentéktelen kis bomba volt, marginális fontosságú a történet, mindenki menjen a dolgára, nincs itt látnivaló, egy magányos barom balhét akart csinálni, de everything under controll. Támpontot. Következetes, normális tájékoztatást. Vagy ha ilyen nincsen, és csak a csinnadratta van, meg a "megtámadták a magyarokat", akkor viszont ne csodálkozzon senki, ha elméleteket gyárt a lakosság, ha kitalálja helyettetek, mi is történt itt.

Summa summarum eddig sokkoló, amit látunk ezzel a történettel kapcsolatban, és akkor ki se nyitottam az internetet, nem olvastam el egyetlen kommentet sem. Pedig a dolog valódi súlya, a valódi üzenete, a robbantás fullasztó társadalmi drámája bizony ott van. Hogy 2016-ban Budapest kellős közepén felrobban egy nagy (nagy?) erejű bomba, és MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐEN az egyik leggyakoribb alapvélemény/következtetés az interneten: ez a Magyar Kormány műve, a népszavazás miatt, a kampány részeként. Kemény, nem? Meg a rendőr azt kérdezi, hogy hallott-e valaki Allah Akhbar kiáltást. A tévé meg bemondja, hogy nem zárható ki a terrorcselekmény. Szégyelld magad. Mindegy, mi van ebben az országban, a parlamentben, mindegy, ki milyen színű, és mit gondol bármiről, ez az egész jelenség minden elemében elmondhatatlanul szomorú.

Hogy a kormányzati konspirációs elmélet milyen mennyiségben, arányban és indulattal öntötte el a magyar internetet, az teljes döbbenet. De a legelképesztőbb az, hogy ez a forgatókönyv a netes kommentelők döntő többségét (akármelyik oldalon) nem lepte meg. Mindenki döntse el, milyen állapotban van az az ország, amelyik itt tart fejben...
55 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Zavaros az ügymenet az olajos Don keze alatt.
  Persze már az elődei idejében is megfigyelhető folyamat volt az átlényegülése a "Cégnek". Lassan amolyan családias vállalkozássá alakul, ahol a bizalmi, belső tagok megtesznek ezt-azt "fontos" embereknek... Az ellenség pedig az, aki ráncolni meri a homlokát...
  Az ikertornyok adaptációja területre, befolyásra, jelentőségre arányosítva... Vajon ki, kik lesznek a bűnösnek megnevezett kör? Hol lesz újabb "tisztogatás"?
  A két vétlen áldozat pechje az egyenruhájuk. Nyomatékosító látványelem. Ők a toronydöntés tűzoltóinak adaptációi.
  Mielőbbi jobbulást, gyógyulást kívánok nekik!
  Nekünk meg mielőbbi felébredést!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a párhuzam szinte üvölt!
   (Már akinek füle van hozzá...)

   Törlés
 3. Akkor kezdjük átgondoltan és alaposan!!
  Az egyes pontban felsorolt kérdésekkel kapcsolatban:
  Vegyük azt, hogy nem két mezei járőrt, ha nem pont ezt a járőrt akarta lemészárolni
  Mert ekkor volt szolgálatban ez a járőrpáros, és pont abban az időben kellett arra menniük
  a járőr útvonal előírásai szerint!
  A 145 kamera az nem mind ott van elhelyezve, de a környéken található 145 kamera felvételeit kérték be, hogy esetleg a feltételezett elkövető mozgását is megismerjék
  Azért a belváros kellős közepét, mert az inkriminált járőr itt teljesít szolgálatot, amúgy meg innen is könnyen el lehet menekülni a felfordulásban, sőt!!
  A kérdés jogos, hogy miért egy bombát, bár lehet, hogy tutira akart menni és a rendőrök nem hátha, ha nem tuti, hogy arra mennek, valószínű ezt vagy feltérképezhette, vagy más forrásból tudhatta meg.
  A második pontban felsorolt tájékoztatási hiányosságokkal egyetértek. Ezt nagyon elbaltázták a hivatalos szervek!!
  A harmadik pontban felsoroltakra:
  A hajléktalanok, illetve az az egy ominózus hajléktalan talán éppen elment valahova, mivel szoktak sétálni is, és lehet, hogy ez egy véletlen egybe esés!
  A rendőrök megjelenése nem 1 percen belül történt, volt az 2 – 3 perc is és folyamatosan érkeztek! Mivel kiemelt biztosítások voltak a város területén, és éppen a nem messze lévő Operánál, teljesen hihető, hogy azonnal oda lettek irányítva a járőrök, mivel az egyik sérült rendőr – a férfi – ordítva kért segítséget a rádióján keresztül, amit a környéken lévő rendőrök meghallva azonnal a helyszínre siettek!
  Így igaz, hogy a járőr előtt is ment egy hölgy és mögöttük is egy népesebb csoport. Azért nem volt civil sérült, mert a robbanó anyagot egy üzlethelység bejáratához, annak mélyedésébe tette le az elkövető így a robbanás előre és jobbra fejtette ki a legnagyobb hatást, míg felfelé és vissza irányban már kevesebbet! A szögbomba az nem más, mint hatásnövelő és csak a csodának lehet köszönni, hogy a rendőrök nem haltak meg, illetve civilek nem sérültek meg. Ez talán azért lehet, mert nem volt elég nagy mennyiségű robbanóanyag a bombában!
  Az, hogy a jelzett 145 kamera felvételeinek az átnézése miért tartott ilyen sokáig, nos, ez egy jogos kérdés, de vegyük figyelembe, hogy szombat este volt és talán a kamerákat üzemeltetőket elő kellett keríteni! Valamint lementeni az állományokat – ez nem kevés idő -, majd azokat szisztematikusa átnézni!

  A többi felvetése sajnos igaz, mármint az, hogy egyből a kormány, a ballibsik és egyebek rendelték meg, követték el stb. Sajnos itt tart az ország, ami bizony szörnyű állapot. Szintén elgondolkodtató, hogy az Allh Akbar kiáltást keresték a rendőrök, de4 hát lehet, hogy ez csak egy bizonyítási kényszer!
  Alapvetően ott a gond, hogy a lakósság bizalmi indexe a kormányzat és az ellenzék vonatkozásában a nullával egyenlő!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Czimre Laci! ez úgy kerek, ahogy leírta.
   Üdv.: za

   Törlés
  2. A tettes lehet akár egy pszichopata, aki kifejezetten a járőrpáros egyik tagját akarta valamilyen (érzelmi?) okból megölni. (A járőrök kapcsolatainak vizsgálatával ez a lehetőség kizárható)

   Törlés
  3. Pont ezt a járőrt? A szolgálat vezénylést, a járőrútvonalat meg letöltötte az ncore-ról, nem?

   Törlés
  4. A rendőrség, még ha megnéz valamit, akkor sem köteles azonnal kiadni minden információt a bűncselekménnyel kapcsolatban, mert az befolyásolhatja az elkövető, vagy elkövetők elfogásának esélyét. Ilyenkor szerintem összeülnek a fejesek és elemzés után átbeszélik a gyomozási stratégiát. Nem az átnézés ebből a hosszú idő, hanem biztos többen nézik, elemzik,azoknak kommunikálni kell egymással, az is idő, vitatkozhatnak is, és a felettesek ugyanezt teszik. Egy team, elkezd agyalni a nyomok alapján azon, hogy mit láttak, mi volt ez, mi lehetett, ismert körülmények, feltételezések, elkövetők, és mit mondjunk a médián keresztül az embereknek, ahol szintén többféle szempontot megvitathatnak. Pl. mi az ami kedvezőtlenül befolyásolhatja az elkövetők elfogását, mivel nem riogatják halálra az embereket, de mégis azért aránylag reális képet is festenek stb. A posztolónak: tájékoztatás azonnal volt. Én most már nem emlékszem pontosan, hogy autóban ültem éppen, és akkor a rádióból hallottam, vagy már bent voltam a munkahelyemen és akkor a tv-ből, de bemondták frissen amikor történt, hogy valószínűleg gázrobbanás történt, hol (a pontos helyet) és két súlyos sérült van és az egész körutat lezárták. Az nem igaz, hogy senki nem mondott semmit. Mit mondjanak, ha hirtelen csak ennyit tudnak? Még a világ legjobb nyomozója sem tudna rögtön, azonnal mindent. És ez a tájékoztatás a médiától is korrekt volt, mert ennyit tudott és nem tett hozzá semmit mesét. Mivel még most sem tudják, ezért szoktak nyomozni, ezért most is csak annyit mondanak, amennyit tudnak. De lehet kevesebbet, ha a kevesebb információ segíti a nyomozást. Többet biztos nem mondanak. A híresztelések miatt sem a rendőrséget kéne hibáztatni. Mert főleg a médiára jellemző, hogy amelyik riporter bénább, mert kérdezősködni ő is tudhatna, az elkezd találgatni, és azt a hozzá tartozó újság, vagy tv le is közli. De az is lehet, hogy csak mindig lemarad a sztoriról és ha ő már 20-nak írja meg azt, amit már mások megírtak, akkor az ő lapját senki nem veszi meg és ezért hozzáad valami olyat a történethez, amitől az ő cikke különleges lesz. Vagy az is jellemző, hogy valamerre szeretnék elvinni a közvéleményt és azért ferdítenek. Honnan tudjuk, hogy igaz tényleg, hogy volt ott állandóan egy hajléktalan, és az pont most nem volt ott? Egyébként még ha igen is, akkor ahogy fent írta aki reagált a posztra,hogy lehet csak éppen akkor elsétált. De az is lehet, hogy elküldték. (Majd a nyomozás kideríti jó esetben).Vagy honna tudjuk, hogy ez igaz,hogy valakitől azt kérdezték, hogy volt-e allah ahbarozás? Ezt egy helyről olvashattuk csak, hogy egy db. (az is érdekes módon egy külföldi volt, nehogy valaki ismerje) ezt mondta egy újságírónak. Ki tudja mi igaz abból, amit összeírnak? Én legkevésbé a médiának hiszek. Pl. a hangfelvétel sem a rendőrtől származik állítólag, hanem egy ott dolgozó pincértől. A rendőrség asszem nem mondta azt, hogy ezt a járőre mondja, csak annyit mond, hogy hallgassuk meg a segélykérőt. A két járőr eszméletlen volt szintén az elmondottak alapján. Egy eszméletlen rendőr nem tud beszélni, és szerintem nem úgy beszél a társáról, hogy egy rendőr, hanem mond valami azonosítót, vagy azt mondja a társam. Mindenesetre a rendőrségnek nem kell azzal foglalkoznia, hogy az emberek fantáziája és a média túlkapásai miatt folyamatosan javítsa azt, ami félrebeszélnek. Ehhez nincs külön emberük, akit azért fizetnének, hogy figyelje a facebookot (a legtöbb hülyeség itt kering), az összes újságot és tv adót és folyamatosan korrigáljon. Folytatás...

   Törlés
  5. Folytatás... Lehet, hogy én is csak fantáziálok, de ha megnézitek a felvételt, akkor nem tűnik fel rajta egy másik gyanús ember? A rendőrök a kép alsó része felől közelednek, közben az utca szembelévő sarkánál, áll egy férfi, aki tétlenül nézelődik körül. Majd amikor a rendőrök közelednek, ő szemből elkezd a rendőrök felé közlekedni és folyamatosan nézi a rendőröket, még utánuk is fordul, aztán megáll, és vár. A kalapos illetőn és akit említek (férfinak tűnik, de tényleg borzalmas minőségűek a felvételek)mindenki más határozottan közlekedik valamerre. Ezt a férfit is meg kéne keresnie a rendőrségnek, és a többi akkor arra közlekedő embert, mert lehet tudnak segíteni abban, hogy pontosabb személyleírást kapjanak a tettesről és erről a másik gyanús férfiról. A két rendőrnek mielőbbi jobbulást kívánok, teljes testi és lelki felépüléssel! Az aggódó családtagoknak, barátoknak és a rendőr kollégáknak pedig nagyon sok erőt és kitartást!

   Törlés
  6. Az a hajléktalan máskor is ment sétálni, de mindig, minden alkalommal ott hagyta letakarva tekintélyes mennyiségű holmiját. Az azért kizárható, hogy a robbanástól tűntek el a cuccol, mert hogy ott se voltak, az látszik a képeken.

   Törlés
  7. Kedves hajléktalan! Én már tegnap egy bejegyzésemben írtam az ott nézelődő féefiről!!! Sétálgatott, megállt a járda közepén, amikor a rendőrök elhaladtak elötte, elindult ellenkezőleg!!!! Egy nö lép be a képbe, amikor a férfihez ér, az odaszol neki, a nő feléfordul és aztán sietni kezd és elhgyja , sietve a rendöröket és aztán jön a ROBBANÁS!!!! Érdekes!!! Nézd meg a felvételt!!!!

   Törlés
  8. Bocsánat a nagy izgalmamban hajléktalant írtam, a NÉVTELEN helyett!!!!Még egyszer BOCCS!!!

   Törlés
  9. Igen, az is érdekes amit írsz, hogy szólhatnak egymáshoz. Én azt gondoltam, hogy annyira bámult, hogy amiatt nézett rá a nő, és rászült, hogy ne bámulja. Találgatunk, de mindenesetre nagyon gyanús az egész. Az is lehet, hogy ismerték egymást, az is lehet, hogy a nőnek is van köze hozzá. Részünkről találgatás. Ha rendőr lennék utánanéznék, nem tudnám figyelmen kívül hagyni.

   Törlés
  10. Talán ha eszükbe jut lezárni a környéket,esetleg a várost ,már meglennének az elkövetők!
   Vajon miért nem tették?
   Tízen akárhány éve vagy több is a Szentendrei úti lövöldözésnél 15 perc alatt lezárták a várost!Lehet stecura fontosabb volt .......

   Törlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  12. Ha személy szerint ennek a párosnak valamelyik tagja volt a célpont, akkor miért pont szolgálatban támadtak rájuk (mikor fegyver meg adóvevő van náluk)? Nem lett volna kevésbbé kockázatos civilben elkapni őket valami kevésbbé zsúfolt/nem bekamrázott helyen?

   Törlés
 4. Csak a kamerás témához hozzászólva:
  Igen, zárt üzletek kameraképeit is be kellett szerezni. Lehet vidékről rángattak fel üzlettulajdonosokat.
  A legtöbb kamerarendszer sajnos saját formátumba ment, és teljesen zártneszközök. Ezekhez valahogy számítógépet kellett illeszteni, a videót kimenteni (az én üzletekben lévőből alig 2x gyorsabban lehet csak menteni külső eszközre, mint a valós történési idő), majd ebből vizsgálható videót kellett konvertálni....

  Én informatikusként ezt teljes mértékben értem, hogy erre több óra kellett, hogy 145 kamera képe meglegyen.
  Ha csak a szolárium kamerájáról beszélünk, annak a képét én is hamarabb nyilvánosságra hoztam volna.

  VálaszTörlés
 5. Messziról, hátulról mutatják a szemétládát, de előről??????tisztán az arcát nem látni!!145 kamera nem tudja megmutatni?????????
  Ugyan kérem.................

  VálaszTörlés
 6. Előlről nem mutathatják, akkor kiderülne :D

  VálaszTörlés
 7. Válaszok
  1. Én pont ezt gondoltam! A kapucnis képen nagyon nőies az arca és keze is!

   Törlés
 8. Egy ismerősöm jelezte, hogy a kritikus időszak előtt fél órával ment haza többed magával egy hangversenyről a helyszín mellett. Hemzsegtek a környéken a rendőrök felszereléssel, rendőrautóval. Még azon tanakodtak a többiekkel, vajon mi lehet az oka a készenlétnek?
  Nem messze lakik a helyszíntől. Amikor hazaért, akkor hallott egy nagy robajt. Tehát megrendezett eseményről van szó!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sőt, a GPS-nek előbb-utóbb mindenképp jeleznie kellett, hogy a Fradi-pálya nem arra van!

   Törlés
 9. Európában mostanában sok robbantás volt, ezért nekem érthető a rendőr kérdése, hogy volt e valamilyen allah ahbar.Már csak azért is hogy kizárják az ilyenfajta összefüggéseket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csakhogy ez befolyásoló kérdés. Ha azt kérik, hogy mondja el, hogy mit hallott, akkor nagy eséllyel azzal kezdi, hogy Allah Akbar-t (mármint, ha volt ilyen).

   Törlés
 10. Bármi álljon is a robbantás hátterében, a két járőröző kisrendőr sérültnek teljes gyógyulást kívánunk! Nekik és szeretteiknek azt, hogy lelkileg is mielőbb és minden tekintetben túl tudjanak lépni a történteken azért, hogy lehetőleg továbbra is normális életet élhessenek ebben a szándékosan totál abnormálissá züllesztett hazában!
  Még akkor is, ha nyilvánvalóan iszonyúan nehéz lesz feldolgozni azt a borzalmat, amit átéltek, túléltek - és aminek kivétel nélkül napirenden sok éve már áldozataivá lettek azok a mezei honpolgárok is jó 4 milliónyian, akiknek életét kisebb dózisokban nyomorítja és veszik el a fideSS állami terror gépezetének mindent leuraló pszichopata segéderői a hatalmuk biztosításáért a legcsekélyebb lelkiismeret furdalás nélkül!!!
  Kerül, amibe kerül - az árát úgysem ők fizetik meg... Ők csak a káosz hasznát zsebelik be, történjen bármi! >:(
  Ennek (és minden korábbi anomália) ellenére mi még hiszünk abban, hogy legalább a kisrendőreink tudják, hogy nekik e haza, e nép valamint egymás védelme és szolgálata a hivatásuk, nem pedig egy embertelenül torz hatalomé, mely az ő tragédiájuk kapcsán is megmutatta nekünk valódi fizimiskáját, természetét!
  E gondolatok jegyében kívánunk rendvédelmi erőink valamennyi, feladatát tisztességesen ellátó tagjának erőt, egészséget! (y)

  VálaszTörlés
 11. Húsz óra épp elegendőnek tűnik, ha a kommunikációs és egyéb zavarokat rendezni kell a szolgálatok és a T. rendőrség közt.

  VálaszTörlés
 12. állitolag az öltönyös walki-talkis emberek 1-2 perc alatt ott voltak,DE TUDTÁK,DE TUDTÁK,HOVÁ KELL MENNI,

  VálaszTörlés
 13. Nekem az nem világos, hogy azon a hangfelvételen, amikor a sérült rendőr beszólt, s segítséget kért, nincs semmilyen válasz,háttér zaj?? Olyan mintha a vonal túlsó felén nem lenne senki, pedig ilyen segélyhívás esetén azonnal beleszólnak, vagy legalábbis valamilyen jelzést adnak a túlsó felén a rádiónak. Ez csak egy apró észrevétel, illetve az előttem szólókkal egyetértek, minél később adnak hiteles tájékoztatás, annál inkább születnek az összeesküvés elméletek, illetve akkor lesz nekem igazán gyanús a dolog, ha esetleg nem lesz meg a tettes vagy tettesek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért nincs háttérzaj,---"szerintem",---mert van egy segélykérő gomb a rádiójukon,amit ha lenyomnak,egy rövid ideig "rádiócsendet" generálnak vele,tehát senki sem tud rajta kívül forgalmazni az éterben.

   Törlés
 14. Szerintem meg a robbantó full profi minden tekintetben. Nem akarta meg ölni a csajt csak ráijeszteni. Beállította az egészet terrortámadásnak és tudta jól hogy a kamerák lófaszt se érnek.A rendőrnőbe volt szerelmes de az elutasította. Soha nem kapják el.

  VálaszTörlés
 15. Az is lehet,hogy az alvilág kihasználta a politikai hangulatot és akcióba lépett.Az ilyen felfokozott helyzet kiválóan alkalmas leszámolásra, de akár zsarolásra is.
  Persze ez is csak egy feltevés. Remélem, hogy lehet még bízni a szakemberekben.

  VálaszTörlés
 16. Na akkor én is leírom a saját álláspontomat:

  Két mezei járőrt miért akar valaki lemészárolni?

  Nos lehet hogy volt korábban valami sérelme ami miatt megorrolt vagy ama kettő közül valamelyikre - esetleg mindkettőre - vagy csak úgy általában a rendőrökre.
  Ez van akinél már elég lehet hogy elkövessen ilyesmi cselekedetet, persze nem épp 100-as ép elmével rendelkezik.


  Miért szombat este, buli csúcsidőben, 145 kamera jelenlétében?

  Nos mert így nagyobb figyelmet kap az eset (nem a médiára gondolok) hanem nagyobb a pánik, a tömeghisztéria, az "eredmény" az elkövető szemszögéből.
  Az meg hogy 145 kamera szemszögéből....valószínűleg az illető úgy volt vele hogy neki már mindegy, akár ha elkapják, akár ha lelövik, de véghez viszi a célját.
  Gondoljunk csak bele, próbáljuk meg az Ő szemszögéből nézni.
  Ha véghez akarod vinni ezt a szörnyű tettet, akkor leszarod hogy látszódik az arcod, mert neked már mindegy.
  Így totál leszarod hogy akár felismerhető leszel, akár ha elkapnak, vagy ne adj Isten lelőnek, de véghez viszed a célodat.


  Miért a belváros közepét?

  Mert sok a tömegközlekedési eszköz, ott a metró is, ez rengeteg menekülőutat biztosíthat.
  És mire a hatóságok észhez térnek, lezárás, stb...addig szépen nyugodtan kereket oldhat amerre és amivel akar.
  Akár gyalog, taxival, BKV-val...


  Miért egy bombát?

  Mert - gondolom - egyszerűbb hozzájutni és elkészíteni mint egy pisztolyt beszerezni...


  Pontosan - gondolom - az idénynyitó miatt, mivel tudta hogy akkor, ott, nyilván sok rendőr lesz odarendelve, így más területekre, vagy pont a merénylet közelében nagyobb az esélye hogy nem lesz más, mivel az is oda lesz rendelve a rendezvényre...

  VálaszTörlés
 17. Mennyi rizsa! Senkinek nem gyanús, hogy a hajléktalant előtte való nap elviszik otthonba? Akkor jogos a felvetés-politikai megrendelés!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pont nálad!
   Miért épp Október 2 előtt?
   Miért nincs ott a hajléktalan?...
   Vajon mennyi lóvét kapnak a sérült rendőrök ezért?
   Első pillanattól kezdve játszanak a néppel, s most is itt a remek példa.

   Törlés
  2. Így igaz! És még sok a miért...

   Törlés
 18. Az is egy erdekes kerdes, hogy a jarorok miert nem hivtak tuzszereszt. Bizrosan van erre protokoll.

  VálaszTörlés
 19. Az elkövető hogy hogy NEM SÉRÜLT MEG???Hiszen közelebb volt mint a rendőrök...

  VálaszTörlés
 20. Csak olvasom a válogatott elképzeléseket és csodálkozom.
  1. A népszavazási hangulatkeltés nem kizárható.
  2. A hatalom bizonytalansága döbbenetes volt - mintha félnének attól, hogy nehogy elszólja magát valaki.
  3. Az áldozatok a munkájukat végző rendőrök lettek, akik (ha életben maradnak), esküjüknek megfelelően titoktartásra kötelezhetők.

  VálaszTörlés
 21. Végre egy blog ahol nem csak elvakult fröcsögő arctalan genyák szidják a szolgálatban megsérült két rendőrt. Tiszteletem a higgadtan elemzőknek, és igazából szerintem teljesen mindegy mi a háttere az egésznek. Egy lényeges dolog van: ma hazánkban sincs biztonságban senki, és ha a társadalom továbbra sem tiszteli és becsüli az érte munkálkodókat - akár mentős, akár tanár - akkor nem is érdemli meg a biztonságot.
  Their lives does matter....

  VálaszTörlés
 22. Csak egy megjegyzés...!! Volt ott egy hölgy a rendőrök előtt 2 lépéssel aki meg sérült, el is ment a kórházba, de az orvosok sem jelentették az esetet.. És ő is meg sérült. (rokon). a "civilekről" miért nincs hír sehol sem??? Borzasztó, és elszomoritò ez az egész. Gyors felépülést a rendőröknek IS!!

  VálaszTörlés
 23. Csak egy megjegyzés...!! Volt ott egy hölgy a rendőrök előtt 2 lépéssel aki meg sérült, el is ment a kórházba, de az orvosok sem jelentették az esetet.. És ő is meg sérült. (rokon). a "civilekről" miért nincs hír sehol sem??? Borzasztó, és elszomoritò ez az egész. Gyors felépülést a rendőröknek IS!!

  VálaszTörlés
 24. Kedves cikk író én erre azt mondom hogy a robbantó tökéletesen tudta hogy mit akar és valószinü nem is akarta megölni őket csak meg sebesiteni de úgy hogy azt egyhamar ne felejtsék el. 99% hogy nem magyar volt a robbantó ez akár egy bevándorló is lehetett méghozzá azért amit velük müveltek a rendörök most próbált vissza adni valamit. Azért 2 rendőr volt a célpont mert így még könnyen el lehet menekülni, ha többre támadott volna valószinü valamelyik lelövi. Az meg marhaság hogy 1 percen belül ott voltak a rendörök, mert a robbanás után 3 perccel értek oda a mentők meg 6 percel. Tehát elsőnek gondold át mit írsz a cikkben és tanulj meg számolni is.

  VálaszTörlés
 25. Egyetértek a cikk írójával! Sajnálom a rendőröket, ők nem tehetnek semmiről, ártatlan áldozatok. Mielőbbi felgyógyulást kívánok nekik. Ezzel együtt nagyon gyanús az eset, és nekem rögtön a korábbi választások előtti robbantások jutottak az eszembe. Ott sem találták meg a robbantókat, és azt hiszem itt sem fogják! Ne legyen igazam!

  VálaszTörlés
 26. "145 kamera felvételét megtekinteni, kivágni, közzétenni úgy 6 óra alatt lehet,"
  Butaság: 145 kamera=közel 145 helyszín, közel 145 rögzítő egység, több féle műszaki megoldás, mentési idők, formátumok, de még sorolhatnám. A felvételek időrendi és logikai sorrendjének felllítása sem triviális feladat. Fantasztikusan gyorsak voltak!
  Az amatőrök, persze, mindig jobban tudják... Lásd: Dunning-Krüger szindróma

  VálaszTörlés
 27. Én csak egy kis senki vagyok,de ahogy meghallottam mi történt,az első mondatom az volt ( ez a választások miatt van)!

  VálaszTörlés
 28. Az utóbbi években választás előtt mindig volt vagy robbantás, vagy halál eset Pl a juhász elgázolása. Most érvényesnek kell lenni a szavazásnak. Lehet, hogy már az ember élet sem számít? Milyen ország lett szép hazánkból?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. " Lehet, hogy már az ember élet sem számít? " Nem hiszem, hogy most jöttél rá? hmmm

   Törlés
 29. Nagyon jó elemzés ez.

  Egy nagyon fontos további részlet azonban kimaradt:

  Ha a halászkalapos magányos elkövető, akkor honnan ez a mérhetetlen nyugalom? Egyedül vagyok ezzel a gondolattal, vagy más is egyetért abban, hogy a fickónak NEM volt félnivalója..?!? Még úgy sem, hogy most őutána folyik a hajsza (folyik-e valóban?) Ezek alapján a felvételek alapján ez az ember sosem lesz meg, szóval szerintem nem kell nagy konteógyárosnak lenni, hogy rájöjjünk: az emberünk megbízásból cselekedett, nem volt mitől félnie, és nekünk, konspiráló lakosságnak ezzel a felvétellel kell beérnünk. Rendőr egy másik rendőr megmerényléséhez nem asszisztál, ez holtbiztos. De Pintér barátunk már nyugodtan beáldozhat két embert, főleg ha a bomba úgy volt össze- és odarakva, hogy egy szűk szögben hasson. Halászkalap úr éppen azért lépett nyugodtan oda, hogy gyorsan tudja tájékoztatni a két rendőr állapotáról azokat, akiket tájékoztatnia kellett.

  Ez az én meglátásom és sajnos semmi nincs, ami valódi ellenérvként működne e tekintetben.

  Az ország elveszett, gyilkosok ülnek a trónon.

  VálaszTörlés
 30. Miért nem visznek a helyszínre rögtön rendőr kutyákat is? Valószínűleg a tettes, vagy tettesek gyalog menekültek el onnan, a kutyák segítségével, tán jobban nyomon lehetne követni, és mielőbb a tettest, tetteseket elfogni!!!???

  VálaszTörlés
 31. Sosem fog kiderülni az igazság. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen gondoljuk, hogy miért történhetett ez a szörnyűség. De ezzel még sajnos nem vagyunk bentebb. Ez nem segít a két szerencsétlenül járt rendőrön. Tiszta szívből kívánom nekik a mihamarabbi felépülést, nemcsak fizikálisan, hanem lelkileg is. És együttérzésem a Családjaikkal!

  VálaszTörlés
 32. Jól emlékszem, hogy 2010 tavaszán ígérte meg Pintér Sándor belügyminiszter, hogy az országban 2 héten belül rend lesz?
  Na, körülbelül így tartotta be a Fidesz az összes ígéretét...

  VálaszTörlés
 33. KEDVES HÖLGYEIM - URAIM!HOGY
  HOGY ITT MILYEN OKOS ÉS ÜGYES EMBEREK VANNAK CSUDA MÁR NEM IS KELL IDE RENDŐRSÉG FELLÉPÜNK A FACEBOOKRA ÉS MÁR IS NYOMOZUNK SZINTE MINK VAGYUNK A LEGÜGYESEBBEK HISZ EZ OLYAN MINT A FOCI EHHEZ IS MINDENKI ÉRT PERSZE KIVÉVE A RENDŐRÖKET EGY A LÉNYEG ALÁVÁGHASSUNK MINDENKINEK AKIK NEKÜNK NEM SZIMPATIKUSOK EZ ITT A LÉNYEG
  Ha valaki nem tudná nagy betűvel a kiabálás miatt írtam

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt sajnos nem tudtuk meg, hogy a szükséges írásjeleket miért mellőzte...

   Törlés